Părărea astrologolui-Cum va fi Justiția în România? 1
Exclusiv Social Ultima Ora

Părărea astrologolui-Cum va fi Justiția în România?

Sergiu Bălan-astrolog

Când vorbim despre justiție, ne raportăm (astrologic) la Jupiter și la Săgetător. Mai putem cocheta și cu Venus (expresia venusiană în Balanță) și, urmând săgeata Arcașului, ascendent, ajungem la Saturn. Câte una și pe rând, este vorba despre: Jupiter – justiția, spiritul justițiar, legea (în plan lumesc) și Legea (cosmică, divină); Jupiter ca expresie a Săgetătorului – important este drumul, nu neapărat să ajungi la destinație (este filozofia asiatică, conform căreia experiența călătoriei, în sine, te îmbogățește și nu faptul că ”ai mai bifat” o destinație”: Da, bine, ai ajuns acolo, undeva, și ce ai înțeles?).

Apoi, Venus în Balanță (fiindcă, tot Venus patronează și Taurul, unde are o expresie materială), asociată cu spiritul de dreptate, cu fair-play-ul, cu imparțialitatea [să ne amintim că simbolul justiției este o femeie (adică Fortuna, Destinul), legată la ochi și cu o balanță în mână]. Cu Saturn, pășim pe un teritoriu elevat, deja – vorbim despre conștiință, despre responsabilitate, maturitate, reguli, justiție imanentă – adică, noțiunea de kharmă, ilustrată foarte frumos prin profunda zicere românească ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!” sau, dacă vreți, ”Bine faci, bine găsești!” – da, neapărat cu semnul exclamării, fiindcă Universul operează cu imperative (pentru cine le pricepe, iar românul știe aceste lucruri).

Interesant este că, pe harta astrală a României (1 decembrie 1918), casa a IX-a responsabilă cu justiția este plasată pe semnul Balanței, fiind patronată de Venus și Saturn. Venus este în Săgetător (celălalt semn justițiar), iar Saturn este în Leu, predispunând la dictatură (a legii, prin conducători sau a conducătorilor, prin lege?) – ca mai toate lucrurile în țara noastră, este, și acesta, cu dus-întors. Asta-i România, Vărsător în cel mai pur sens al cuvântului: mereu, ceea ce pare nu este ceea ce-i real!

window._taboola=window._taboola||[]; _taboola.push({ mode: ‘sc-in-article-newsteam’, container: ‘taboola-sponsored-in-article’, placement: ‘Sponsored In Article’, target_type: ‘mix’ });

Săgetătorul ocupă casa a XI-a a regimului parlamentar, a guvernului local, a legislației… Ai spune că toate trebuie să meargă ca pe roate, nu-i așa? Iar Nodul Nord Lunar, adică Sensul Vieții, este plasat exact în casa cu pricina, fiind conjunct cu… ați ghicit, cu Venus! Teoretic, România ar trebui să fie campioana justiției, nu alta! O spun stelele!

Să vedem tranzitele pentru perioada următoare. După cum am amintit în studiul precedent, Jupiter este în mișcare aparent retrogradă (fiindcă nu ”merge” îndărăt, după cum am fi tentați să credem), în semnul Capricornului, în casa a XII-a (a lucrurilor ascunse).

În primul rând, Soarele natal al României este în Săgetător, adică este patronat de Jupiter. Când Jupiter este retrograd, nu poate fi tocmai bine pentru țară – adică, intervin tergiversări, amânări, răzgândiri și, in extenso, probleme legislative. Dacă mai adăugăm faptul că Jupiter se ocupă și cu marea finanță, România (și, implicit, românii) pot avea oarece probleme și cu un eventual împrumut sau cu băncile…

Bine ar fi să nu fie așa! Jupiter mai are de-a face și cu religia, iar retrogradarea nu va face lumină, prea curând, în ceea ce privește armonia între legislația lumească și cea bisericească… Fiindcă, ce să vezi, Venus cea responsabilă cu armonia și cu înțelegerea este, și ea, retrogradă, în Gemeni, sporind ”războiul” declarațiilor…

Că tot am amintit despre Venus – în mișcare aparent retrogradă în Gemeni și în casa a V-a (a copiilor și a distracțiilor)… Astrul va face conjuncție cu Mercur, sporind confuzia și nehotărârea, degringolada în declarații și în acte oficiale – se pare că va mai dura ceva vreme până când se va emite o lege pentru funcționarea în legalitate a locurilor destinate distracțiilor adulților și copiilor… Este de luat în considerare ziua de 3 iunie, când Venus va face conjuncție cu Soarele în tranzit și cu Nodul Sud Lunar natal din casa a V-a, la 13 grade Gemeni; foarte probabil, starea de alertă va mai fi prelungită.

Saturn este retrograd în Capricorn și în casa a XII-a, ca și Jupiter. Trebuie spus că Jupiter reprezintă și Parlamentul, iar Saturn reprezintă Guvernul. Cum ambele astre sunt retrograde și într-o poziție nu tocmai confortabilă pentru expresie (casa a XII-a poate favoriza caritatea, actele filantropice – ca echilibru pentru eventualele excese), nu putem spera la performanță reală din  partea instituțiilor patronate de către aștrii menționați (Parlamentul, respectiv Guvernul).

Este important, în aceste situații, ca autoritățile să nu se comporte precum în experimentul lui Milgram (unde autoritatea era foarte preocupată de respectarea legii și nu de respectarea condiției umane). Poziția lui Jupiter în Capricorn exact la asta pretează, la respectarea literei și mai puțin a spiritului legii. Dar, ca întotdeauna, stelele predispun și oamenii dispun!

 

 

 

 

Sergiu Bălan

astrolog

Recomandări

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.