Papa Francisc va efectua o vizită în Franța, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame
Ultima Ora Externe

Papa Francisc va efectua o vizită în Franța, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame

Papa Francisc va efectua o vizită în Franţa „în timp util”, în contextul incendiului care a distrus o parte a Catedralei Notre-Dame din Paris, a declarat joi preşedintele francez, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

„Am discutat prin telefon cu Papa. În mod evident, l-am invitat să vină în Franţa şi va veni în timp util”, a declarat Emmanuel Macron în cursul unei întâlniri pe care a avut-o la Palatul Elysée cu circa 300 de pompieri care au participat la operaţiunea de stingere a incendiului care a afectat Catedrala Notre-Dame din Paris.

Emmanuel Macron a vorbit la telefon cu Papa Francisc marţi după-amiază, la o zi după incediu.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut marţi seară reconstruirea Catedralei Notre-Dame, afectată de un incendiu de amploare, în cel mult cinci ani. „Fiecare a oferit ce a putut, fiecare în locul său, fiecare în rolul său. Eu vă spun cu forţă în seara aceasta: noi suntem popor de constructori. Avem atât de multe lucruri de reconstruit. (…) Vom reconstrui Catedrala Notre-Dame şi va fi chiar mai frumoasă. Vreau că această lucrare să fie finalizată în cinci ani”, a declarat Emmanuel Macron.

Conform unor specialişti, Catedrala Notre-Dame, afectată de incendiul de amploare produs luni seară, va putea fi restaurată în 10-15 ani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.