Papa va fi externat din spital
Papa va fi externat din spital
Social Ultima Ora

Papa Francisc a făcut anunțul! Exemplu care trebuie urmat de toți

Papa Francisc a declarat că se va vaccina împotriva Covid-19 și îi încurajează pe toți să facă același lucru, pentru a proteja atât viețile proprii, cât și pe ale celorlalți: „Săptămâna viitoare. Vom începe aici, la Vatican. Și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”.

Suveranul Pontif a povestit că perspectiva sa despre vaccinare a fost creată în copilărie, când poliomelita a făcut multe victime. „Mulți copii au rămas paralizați din cauza bolii și toată lumea era disperată să primească vaccinul”.

„Nu știu de ce unii spun că nu își vor face vaccinul pentru că e periculos. Dacă doctorii ne oferă ceva care funcționează, fără riscuri speciale, de ce să nu facem vaccinul? Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul.

Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar te joci şi cu viaţa altora.”, a explicat Papa Francisc, potrivit Reuters.

Vaticanul va începe vaccinarea săptămâna viitoare. După ce va primi și rapelul, Papa Francisc va rămâne relativ izolat și nu își va relua activitățile normale cu credincioșii.

Abia în luna martie, suveranul pontif plănuiește o vizită în Irak, prima vizită internațională de la debutul pandemiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.