Panică la Sinaia: Mistreții au intrat în spital 1
Panică la Sinaia: Mistreții au intrat în Spital
Ultima Ora Social

Panică la Sinaia: Mistreții au intrat în spital

Medicii și pacienții Spitalului Orășenesc din Sinaia sunt îngroziți. Mistreții vin zi și noapte la spital, în căutare de hrană.

În ultimele zile, mistreţii au venit din ce în ce mai des în curtea Spitalului Orăşenesc din Sinaia. Înainte apăreau doar noaptea, acum însă vin şi ziua. Animalele sălbatice au speriat pacienţii, dar şi angajaţii unităţii care se tem să nu fie atacaţi.

”Un punct în circuitul lor zilnic, până acum ne confrutam cu problema urşilor, în ultima perioadă mistreţii au fost cei care ne-au creat mai multe probleme nu doar noaptea ci şi ziua. Sunt destul de mulţi, sunt totuşi animale sălbatice şi pun în pericol atât personalul spitalului, care este nevoit prin natura activităţii să se deplaseze între clădirile spitalului, dar şi pentru pacienţi sau aparţinători care vin la unitatea noastră. Suntem un punct pe harta lor de deplasare”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Sinaia, Mariana Miu Grigorecu, citată de Mediafax.

La rândul său, primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că din ce în ce mai mulţi mistreţi apar în cartierul Izvor, unde se află şi spitalul.

“Am avut din nou discuţii cu cei de la administraţia fondului forestier. Avem probleme, în ultimul timp, în cartierul Izvor unde în afară de faptul că vin pe stradă, au început să intre în curtea spitalului, pun în pericol persoanele internate, angajaţii”, spune Oprea.

Edilul spune că în urmă cu două zile au fost recoltaţi 10 mistreţi, prezenţa porcilor sălbatici fiind o problemă de “neexplicat”.

“Am avut o acţiune de recoltare a acestor porci, s-au recoltat în jur de 10 exemplare. Sper să continue această acţiune pentru că nu se poate. Ei se înmulţesc exponenţial, iar eu nu cred că soluţia cu recoltarea este una care va rezolva problema. Ei trebuie relocaţi din zona respectivă total. Nu am avut niciodată, în istoria oraşului, probleme cu mistreţii. Este de neexplicat”, a adăugat primarul din Sinaia.

Şi cum mistreţii se plimbă, în căutare de hrană, prin tot cartierul, localnicii sunt speriaţi şi spun că vor ajunge în situaţia să nu mai iasă seara din case.

”Vin din ce în ce mai des. Ne este teamă. Sunt totuşi animale sălbatice. La spital vin zi de zi, prin grădini. Şi sunt mulţi”, declară un localnic.

Potrivit autorităţilor, cota de recoltare pentru anul acesta, în privinţa porcilor mistreţi, este de 50 de exemplare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii