Alertă mondială. Amazonul în flăcări - O suprafaţă de 7,4 milioane de kilometri pătraţi din bazinul fluviului este afectată
Pădurea Amazoniană continuă să ardă. Autoritățile se luptă cu flăcările uriașe
Ultima Ora Externe

Pădurea Amazoniană continuă să ardă. Autoritățile se luptă cu flăcările uriașe

Incendiile au continuat să facă ravagii luni în pădurea amazoniană de pe teritoriul Braziliei, în pofida desfăşurării de avioane cu apă, a pompierilor şi a soldaţilor pentru a lupta împotriva flăcărilor uriaşe, relatează AFP, conform agerpres.ro

Oraşul Porto Velho, în statul Rondonia (nord-vest), unde două avioane Hercules C-130 au aruncat de duminică zeci de mii de litri de apă pentru a stinge flăcările, a rămas acoperit de nori mari de fum.

În plus faţă de aceste două aeronave ale forţelor aeriene, zeci de pompieri au fost trimişi duminică pentru a opri extinderea incendiilor. De asemenea, Brazilia a acceptat ajutorul Israelului, care s-a oferit să trimită un avion.

Ministrul Justiţiei şi Securităţii Publice, Sergio Moro, a dat de asemenea undă verde desfăşurării de poliţişti pentru a face faţă distrugerii ilegale a pădurilor din Amazonia.

Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) a identificat 1.133 de noi incendii sâmbătă şi duminică.Până în prezent, şapte state braziliene, între care şi Rondonia, au apelat la armată. Circa 43.000 de militari sunt disponibili pentru a lupta împotriva incendiilor, a declarat ministrul apărării, Fernando Azevedo e Silva.

Numărul soldaţilor trimişi pentru a lupta împotriva incendiilor şi modul lor de acţiune au rămas pentru moment neclare.Suprafeţe întinse din regiunea amazoniană au fost devastate de cele mai grave incendii din ultimii ani.

Conform ultimelor cifre oficiale, 80.626 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în acest an, cel mai mare număr din 2013, dintre care mai mult de jumătate în regiunea amazoniană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.