Orban s-a întâlnit cu șeful culturismului mondial. FOTO 3
Breaking News Social Sport Ultima Ora

Orban s-a întâlnit cu șeful culturismului mondial. FOTO

România devine în 2020 un punct important pe harta culturismului și fitness-ului mondial. Băieții cu mușchi și fetele sexy în bikini vor avea pe plaiurile mioritice 4 competiții internaționale de top.

Orban s-a întâlnit cu șeful culturismului mondial. FOTO 4

Șeful culturismului mondial, spaniolul Rafael Santonja a vizitat Bucureștiul zilele trecute. Împreună cu președintele forului autohton Gabriel Toncean au avut o serie de întrevederi oficiale cu Ludovic Orban, președintele COSR Mihai Covaliu și ministrul sportului Ionuț Stroe. Discuțiile au avut ca tematică cele 4 evenimente, dar și dezvoltarea fenomenului fitness în România și a sportului de masă. Rafael Santonja a avut o serie de discuții și cu arbitrii și antrenorii români.

Orban s-a întâlnit cu șeful culturismului mondial. FOTO 2

România va organiza anul acesta Tiger Classic IFBB Diamond Cup (15-16 mai, București), Campionatul Balcanic (29-31 mai Drobeta Turnu Severin), Campionatul Mondial de juniori (23-24 octombrie, Cluj) și Cupa Europeană (25 octombrie, Cluj) „Cele patru evenimente sunt un simbol al activității federației române. Mă bucur să aici se creează o piramidă a eficienței, iar juniorii vor avea ocazia să vadă alături la lucru marii campioni ai lumii”, a declarat președintele IFBB, Rafael Santonja.

„Este normal să promovăm sportul, să facem lumea să înțeleagă că sportul este o prioritate, este chiar codul vieții prin care putem deschide ușa sănătății”, a precizat și Gabriel Toncean, președintele forului balcanic.

Orban s-a întâlnit cu șeful culturismului mondial. FOTO 3

Deși inițial Campionatul Mondial juniori și Cupa Europeană seniori erau programate la Tg.Mureș, inextremis s-a luat decizia mutării celor două evenimente în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca datorită facilităților existente și numărului mare de participanți preconizat.

În 2017, la Mondialele de juniori de la Bistrița, România bifa un record de 526 sportivi din 56 țări, iar în clasamentul pe medalii ocupam locul 2 pe națiuni.

„Am realizat că la Cluj avem condiții mai bune și cea mai bună infrastructură pentru o competiție de asemenea anvergură. În plus, am avut aici în urmă cu doi ani Cupa Mondială și atunci a ieșit totul foarte bine. Mă bazez mult pe echipa din federație. Numărul membrilor crește, suntem o familie puternică și avem premize să progresăm de la an la an”, a explicat Gabriel Toncean, președinte IFBB.

România, printre favorite la organizarea unui Mondial de seniori

Mulțumit de sprijinul autorităților locale, Santonja a dat asigurări că România ar putea organiza în câțiva ani în premieră și Campionatul Mondial de seniori. Ar fi primul eveniment de asemenea anvergură pentru țara noastră după mai bine de jumătate de secol (Campionatul Mondial de lupte greco-romane 1967).

„Cu siguranță este posibil. Proiectul prinde deja rădăcini pentru voi prin munca depusă în ultima perioadă. Federația internațională a organizat în ultimii ani Mondialul de seniori pe cinci continente și cred că e timpul ca în doi-trei ani să revină în Europa. Ce loc mai bun decât România, o țară unde atleții și chiar oficialii sunt într-o formă fizică de invidiat?!”, a precizat zâmbind Rafael Santonja, șeful IFBB.

Orban s-a întâlnit cu șeful culturismului mondial. FOTO 4

Omologul român a lăsat și el de înțeles că organizarea unui Campionat Mondial de seniori în România este un vis care poate deveni curând realitate„Sunt genul de om care cred în proiecte mari, care investesc timp, suflet și energie în a dobândi ceea ce îmi propun și, după cum probabil se vede, chiar îmi iese”, a conchis președintele FRCF, Gabriel Toncean.

Orban s-a întâlnit cu șeful culturismului mondial. FOTO 5

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.