Opinia astrologului. SUA și pandemia Covid-19 1
Ultima Ora Exclusiv Social

Opinia astrologului. SUA și pandemia Covid-19

Sergiu Bălan-astrolog

La ora actuală, Statele Unite ale Americii sunt cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2. Numărul total al cazurilor Covid-19 este de 1.263.705, adică o treime din numărul total la nivel mondial. Decesele sunt în număr de 74.817, iar numărul celor recuperați este de 213.109. Cu toate acestea, SUA au cel mai mare număr de testări efectuate (8 milioane), iar numărul deceselor la milionul de locuitori (226) este mult sub cel înregistrat în Spania, Italia, Regatul Unit, Franța. Să urmărim evoluția Covid-19 în SUA din perspectivă astrologică.

Natal, Statele Unite au nativitate Rac și Ascendent în Gemeni (hartă astrală ridicată pentru 4 iulie 1776, ora 2.13 am, Philadelphia, USA, când s-a semnat Declarația de Independență). Soarele în Rac explică perfect patriotismul, atașamentul profund față de tradiție și de familie al americanilor, iar Ascendentul în Gemeni reflectă inteligența, spiritul tânăr, versatilitatea, adaptabilitatea, abilitățile – poporul american s-a descurcat mereu, a ieșit la liman, indiferent de condiții. Uranus postat chiar pe Ascendent, alături de Luna din Vărsător conferă un caracter lejer uranian – vorbim despre libertate (noțiune sacrosanctă pentru americani), despre originalitate, spirit fratern, universalitate… În cel mai pur sens lumesc, universalitatea o regăsim în două mari simboluri – jeans-ii și Coca-Cola. Marte în prima casă vorbește despre caracterul energic, războinic (circumstanțial), despre oamenii puși pe treabă – nu degeaba America este considerată țara tuturor posibilităților, iar conjuncția Venus/Jupiter din Rac, tot din prima casă, este garantul bogăției, abundenței acestui popor (doar Nodul Nord Lunar și Soarele sunt plasate în casa a II-a a prosperității, a instituțiilor financiare, a băncilor, a resurselor!).

Epidemia Covid-19 a debutat, în Statele Unite, la 21 ianuarie 2020. Casa a VI-a a sănătății publice   este plasată în Scorpion, semn patronat de Pluton, care predispune la o relație ambiguă cu boala infecțioasă – pe de o parte, americanii cam au de tras de pe urma virozelor, în general (o gripă sezonieră provoacă zeci de milioane de infectări), pe de alta, capacitatea de refacere este foarte mare. Pluton îi îmbolnăvește și tot Pluton îi pune pe picioare, conform principiului Phoenix….

La data cu pricina, Nodul Sud Lunar tranzita casa a VII-a (a conflictelor internaționale, dar și a inamicilor cunoscuți) – după cum se știe, virusul vine din China, iar casa a VIII-a (a deceselor, dar și a finanțelor internaționale) este tranzitată de Jupiter, Pluton, Saturn. Pluton și Saturn sunt în conjuncție, la grad fix  (celebra conjuncție a generațiilor), aspect care predispune la epidemii/ pandemie; să nu uităm că Pluton guvernează casa a VI-a responsabilă cu sănătatea. Saturn ne spune că nu se termină chiar cu una-cu două (și, iată, suntem în mai), iar Jupiter arată expansiunea infecției, dar și protecția (God bless America!). Bref, America nu este într-o situație confortabilă, predispozițiile nu sunt deloc roz (raportat la tranzitele din ianuarie). Mai mult, America este în război (medical, economic) – o spune Marte, cu pasaj în casa conflictelor și a afirmat-o și  Președintele Trump.

Cum se vor descurca americanii? Foarte bine, ca întotdeauna. Pentru că pot și pentru că știu cum. Mai mult, este foarte posibil ca America să iasă câștigătoare (și nu doar întărită, conform principiului ”Ce nu te omoară te face mai puternic”) din toată încercarea. Venus (Micul Benefic) a intrat, deja, în semnul ascendent al Gemenilor și  face conjuncție cu poziția natală. Se va încheia un ciclu și se va deschide altul, care vizează finanțele, sistemul de raportare la bani și la bunuri (atribute venusiene). De fapt, vorbim despre o triplă conjuncție Venus în tranzit/Venus natal/Jupiter natal, adică beneficitate la cub! Nu poate fi rău când trei benefici (unul la pătrat, Venus) își dau mâna! Drept este că, în continuare, casa a VIII-a ( a deceselor și a finanțelor internaționale) este tranzitată de aștri, dar, aceștia vor retrograda, pentru a face ordine în finanțele lumii. Nu are rost să nege cineva – în materie de mare finanță, ora exactă se dă de la New York! Apoi, o mare parte din lume se adaptează.

Cea mai importantă este prezența Nodului Nord Lunar în prima casă, tranzit care îi va facilita Americii revenirea, pe toate palierele. Nu este exclus ca tot americanii să dea primii vaccinul mult așteptat. Și, ca de obicei, din America vor veni și veștile importante!

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii