Opinia astrologului. America - în prag de revoluție? 1
Ultima Ora Exclusiv Social

Opinia astrologului. America – în prag de revoluție?

Sergiu Bălan astrolog

America arde, la propriu și la figurat, de vreo săptămână și nu sunt semne de temperanță. Ba, dimpotrivă, de expandare, fiindcă se adaugă două ingrediente fatale – criza economică (SUA s-au ales, de pe urma Covidului, cu 40 de milioane de șomeri!!!) și izolarea/lockdown (după 2 luni de zile în care s-a stat în casă, nu s-a socializat, iar piticii de pe creier au devenit animale de companie, toate au luat-o razna).

Ca de obicei, a fost suficient un eveniment care să inflameze spiritele, pentru ca nemulțumirile, frustrările, toate acumulările să erupă, să fie exprimate – ca orice lucru aflat multă vreme sub presiune.

Toată lumea, de sub toate unghiurile solare, cunoaște episodul George Floyd (afro-american), modul disproporționat în care au gestionat cei patru polițiști (albi) reținerea sa și moartea lui, luni, 25 mai 2020, ora 9.25. La scurt timp, au început manifestațiile (inițial, pașnic) împotriva violenței exercitate – de regulă – de către poliția americană, în raporturile cu populația afro-americană, sub sloganul ”I can`t breathe!”.

George Floyd a murit sufocat, în chinuri, după ce, timp de aproape 9 minute, un polițist i-a plasat un genunchi pe gât (exercitând compresie traheo-carotidiană), iar alți doi polițiști i-au imobilizat picioarele. Aceasta, în condițiile în care Floyd nu manifestase opoziție la arestare și nici nu era înarmat. Se pare că intenționase să achite oarece cu o bancnotă de 20 de dolari falsă. Dar, dacă e să fii omorât pentru atât, ce tratament li se aplică criminalilor, de ex.?

Manifestațiile au căpătat repede caracter de revoltă și s-au extins, pe tot cuprinsul Statelor Unite. Există acte de vandalism, incendieri, violențe împotriva forțelor de ordine, a ziariștilor, iar mișcarea pare să fie condusă (prin confiscare) de Antifa și Black Lives Matters – grupări radicale de stânga.

Autoritățile se confruntă cu o problemă mare de tot și, deja, 25 de orașe din 16 state americane vor fi închise pe timp de noapte. La Washington, capitala SUA, s-a declarat starea de asediu. Să mai amintim faptul că SUA sunt în an electoral, deci, cartoful este foarte fierbinte! În plus, Minnesota (statul) și Minneapolis (orașul unde s-a desfășurat evenimentul) sunt, integral, fiefuri democrate (toate posturile administrației sunt ocupate de către democrați).

Asta așa, ca să avem o perspectivă mai bună a ceea ce se întâmplă. Firește, democrații îl atacă pe Trump, cum să rateze ocazia?!? Iar Trump, care are, deja, pe masă, problema epidemiei Covid-19, plus războiul comercial cu chinezii, plus criza economică ce se profilează după trei luni de ”concediu” forțat, exact de așa ceva mai avea nevoie!

Ca întotdeauna, să vedem ce părere au stelele despre ceea ce se întâmplă. Se pare că George Floyd nu era deloc un înger (este posesorul unui cazier destul de stufos). Născut la 14 octombrie 1973, George Floyd este nativ Balanță. Soarele conjunct cu Uranus în prima casă ne spune că avem de-a face cu un rebel, cu unele probleme de relaționare.

Jupiter în Vărsător, în cuadratură cu Marte, ca și conjuncția Saturn/Nodul Sud Lunar explică problemele lui cu legea. Cu toate acestea, era numit ”Uriașul cel blând” – Marte retrograd în tema lui natală ne spune că nu era un tip căruia îi sărea țandăra din te miri ce – avea o agresivitate latentă, care se exprima din când în când (poate, foarte provocat, în situații limită sau dacă se afla sub influența psihotropelor), iar Luna în Taur și apartenența la Balanță îl plasează sub influența lui Venus, o planetă fără veleități agresive.

Lilith conjunctă cu Nodul Nord Lunar nu i-a făcut viața mai ușoară, dimpotrivă. George Floyd a încercat să se descurce, având o încărcătură kharmică mare. Moartea sa intervine pe o suprapunere a Axelor de Destin (cea în tranzit peste cea natală), semnificând o încheiere de ciclu, un punct de cotitură în viața sa. Interesant este că Uranus activează Spica și Arcturus, stele fixe care pot să confere celebritate postumă (probabil, ascendentul temei natale este în Rac, iar Spica și Arcturus sunt poziționate în casa a IV-a – tot o casă de finalitate). Da, George Floyd a devenit celebru prin moartea sa, care s-a transformat într-o scânteie ce a pornit un carusel. Unde și când se va opri?

Nu este prima dată când America se confruntă cu revolte rasiale. Să amintim de Watts Riots, pornită în cartierul locuit majoritar de populație de culoare (Watts) din Los Angeles, între 11-16 august 1965. Tot poliția a fost implicată, s-a lăsat cu morți, răniți și pagube materiale.

Pe harta Statelor Unite, Axa Destinului tranzita axa Gemeni/Săgetător (cu Nodul Nord în Gemeni, casa I), Jupiter făcea conjuncție cu poziția natală (revoluție jupiteriană, încheiere de ciclu), iar Marte făcea cuadratură cu Soarele națiunii, aspect care explică în ce fel forțele de ordine i-au produs deranj președintelui, fiindcă numai bine nu i-a picat democratului Lyndon Johnson (cel ce i-a succedat lui Kennedy).

Saturn tranzita casa a X-a a conducătorului, guvernului, în opoziție cu Pluton și Uranus din casa a IV-a a poporului, ceea ce a generat măsurile represive împotriva populației. Mai trebuie spus că 11 august 1965 a fost o zi cu Lună Plină (aspect care inflamează, provocând ceartă și scandal), iar Luna (poporul, masele) în tranzit făcea conjuncție cu Luna natală a țării din Vărsător (revolta) și cuadratură cu Neptun (Luna lezată provoacă neliniști, probleme rasiale/etnice).

De fapt, potențialul era de revoluție, întrucât casa a IV-a (care  patronează inclusiv lupta antiguvernamentală) era tranzitată, după cum am amintit, de Uranus și de Pluton – ambii, aștri violenți, care produc schimbare.

Mai recent, revolta din 1992, tot din Los Angeles, cu extindere în San Francisco, a fost provocată tot de încătușarea unui afro-american (Rodney King), care conducea sub influența alcoolului și a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. King a luat o bătaie soră cu moartea, arestarea sa brutală revoltând populația de culoare.

Adevărul este că, în SUA, conflictul interrasial persistă și nu puține sunt cazurile în care se comit abuzuri în ambele tabere. Scânteia care a generat revolta (aproape război, dacă e să fim cinstiți) a fost achitarea a trei polițiști (din cei patru) care l-au maltratat pe King.

Din nou, scandal, violențe, morți, răniți, pagube de peste 1 miliard de dolari. 29 aprilie – 4 mai 1992, o săptămână teribilă, în care ”Fuck the police!”  fost cel mai puțin agresiv dintre toate strigăturile. Pe harta Americii, Marte făcea, din nou, cuadratură cu Soarele națiunii (de data acesta, din casa a X-a a conducătorilor, alături de Lună), iar Nodul Sud Lunar era de mână cu Jupiter natal, cerând imperios dreptate. Saturn tranzita Luna natală, realimentând problematica rasială, iar Neptun și Uranus făceau conjuncție cu Pluton natal al SUA – tot potențial violent revoluționar, de schimbare majoră.

O scurtă privire asupra tranzitelor actuale pe tema natală americană arată unele similitudini cu studiile anterioare. În primul rând, Axa Destinului tranzitează Axa Gemeni/Săgetător, ca și în 1965, iar Marte tranzitează casa a X-a, ca și în 1992. Parcă, ceea ce nu s-a rezolvat atunci, cere o rezolvare acum. Saturn tranzitează Nodul Sud Lunar al țării, predispunând la evenimente kharmice, iar Pluton se apropie de poziția natală (maximul va fi atins peste doi ani) – America este în plin proces de transformare și numai Universul știe cum se va rezolva aceasta fără o Revoluție adevărată. Cât despre Președintele Trump – este într-un moment critic.

Saturn natal din tema sa primește opoziții de la Pluton, Jupiter și Saturn în tranzit, provocând o criză de proporții. Marte tranzitează casa a VII-a a inamicilor declarați și nu trebuie să fii astrolog ca să vezi că exact așa este – democrații îl demonizează pentru absolut toate nenorocirile, fiindcă asta face opoziția. Venus retrogradă prin casa a X-a a prestigiului și imaginii publice nu-i face viața mai ușoară, alimentând erodarea popularității. Ce va face Președintele Trump?

Va lupta, fiindcă Marte de la Ascendent și Uranus conjunct cu Soarele nu-i lasă altă alternativă. În plus, este foarte posibil să găsească o modalitate ciudată, nonconformistă de rezolvare a conflictului, dată fiind conjuncția lui Mercur cu Uranus natal.

Trump dispune, natal, de steaua Regulus pe Ascendent, cea responsabilă cu toate lucrurile bune care i s-au întâmplat. Regulus protejează atâta timp cât nu intervine răzbunarea. De confruntare nu are cum să scape, fiindcă steaua fixă Algol pe Meridian îl supune, în permanență, tirului verbal și exercițiului de duel. En garde, Mr. President, there is a country to defend! – spun susținătorii lui.

 

După cum am mai amintit, Universul merge către evoluție! Vibrațiile actuale favorizează evoluția! Evenimentele violente care apar în această perioadă sunt expresia problemelor personale (și, prin extensie, colective) nerezolvate.

”Arderea” lor nu se face printr-o violență și mai mare, într-o escaladare care poate scăpa, oricând, de sub control (deși, la limită, este și asta o rezolvare). Dacă nu vrei revolte, nu da ocazia să aibă loc! Orgoliul nu este un sfetnic de nădejde în general și cu atât mai puțin acum. Au apărut mișcări de stradă și în Canada, la Toronto, după ce o tânără de culoare a căzut de la balcon – tot după o intervenție a poliției (detaliile nu sunt, deocamdată, foarte certe).

Practic, nici nu prea mai contează dacă poliția a avut sau nu vreun amestec; populația de culoare este revoltată și, fiind sub influența celor întâmplate la vecini, a ieșit în stradă. ”Trebuie să ne unim în întreaga lume!” – este declarația unor participanți la proteste. Americanii – republicani și democrați, de culoare, hispanici sau albi, trebuie să gestioneze totul cu foarte mare atenție.  Lor le revine o misiune foarte importantă, vitală chiar – aceea de a păstra democrația americană, autentica democrație, fără de care nu ar fi existat celelalte democrații ale lumii.

Cu toată imperfecțiunea ei, democrația americană este de preferat, oricând, celei mai soft dictaturi. O democrație se poate perfecționa, o dictatură, nu, decât într-un sens care contravine flagrant condiției umane în general și, mai ales, celei actuale.

P.S. Ieri seară, 31.05.2020, ora 7.23 PM, Președintele Donald Trump a anunțat, pe contul său de Twitter, că SUA va trece gruparea Antifa pe lista organizațiilor teroriste. Mai mult, jurnaliști de investigație spun că  există documente și date despre legătura dintre Antifa (anti-fascism) și miliardarul  George Soros, în calitate de finanțator al mișcării. Iar, dacă o organizație este declarată ca fiind teroristă, la se încadrează cel ce o finanțează? Tocmai ce spuneam despre o ”soluție” de rezolvare mai ciudată… Sau, poate fi începutul Revoluției!

 

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii