Dragnea a renunțat la pensia specială. ”E o problemă sensibilă”
Ultima Ora Social

Operațiunea lui Dragnea blochează România. Sute de camioane cu fructe și legume stau încărcate

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a transmis, luni, că sute de camioane, încărcate cu fructe şi legume, stau zeci de ore la descărcare, aşteptând apariţia reprezentanţilor ANAF pentru operaţiuni de desigilare şi verificare. ”Solicităm public Guvernului României să găsească o metodă mai eficientă de combatere a evaziunii fiscale”, au transmis reprezentanţii Federaţiei, conform news.ro

”Operaţiunea “Demeter” – un alt mare blocaj în transportul de marfă. Federaţia Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. solicită public Guvernului României să găsească o metodă mai eficientă de combatere a evaziunii fiscale în comerţul cu legume/fructe care să nu afecteze activitatea de transport mărfuri şi contractele cu beneficiarii ce nu se află în categoria celor cu risc ridicat. Sute de camioane, încărcate cu fructe şi legume, stau zeci de ore la descărcare, aşteptând apariţia reprezentanţilor ANAF pentru operaţiuni de desigilare şi verificare şi asta din simplul motiv că angajaţii A.N.A.F. nu fac faţă situaţiei”, au transmis, luni, reprezentanţii FORT.

Sursa citată a pre4cizat că transportatorii ce prestează servicii specifice ”sunt puşi astfel în imposibilitatea de a onora contractele sau de a-şi putea programa activitatea în timp util, ţînând cont de faptul că este imposibil de estimat când camionul poate fi “eliberat” pentru o nouă cursă”.

”FORT consideră că metoda de control aleasă de A.N.A.F. nu este adaptată sub nicio formă contextului operaţional specific transportului de mărfuri perisabile şi conduce la pierderi atât la nivelul transportatorilor, cât pentru clienţii acestora. Din păcate, nici de această dată, Federaţia Operatorilor Români de Transport, nu a fost consultată în vederea găsirii unei metode de verificare care să nu conducă la astfel de blocaje cu toate că, în nenumărate rânduri şi de fiecare dată în luările de poziţie oficiale, şi-a arătat întreagă deschidere pentru colaborarea cu autorităţile de stat pentru lupta cu activitatea de comerţ ilicit”, au mai transmis reprezentanţii FORT.

Federaţia Transportatorilor susţine ideea controlului cu caracter permanent realizat, însă, prin sondaj la nivelul trasabilităţii bunurilor de consum comercializate de agenţii economici ce intră în categoria “cu risc ridicat” şi solicită A.N.A.F. să reconsidere urgent modalitatea de acţiune aleasă pentru a evita pierderile suferite de operatorii de transport.

”Totodată F.O.R.T. reaminteşte autorităţilor de control faptul că în comerţul ilicit cu legume/fructe sunt implicate sute de autoturisme cu capacitatea < 3,5 to, nelicenţiate pentru activitatea de transport care tranzitează zilnic, nestingherite, graniţele României comercializand 100 % “la negru” produsele în pieţe fără a deţine acte de provenienţă sau de însoţire a acestora, iar un exemplu concret în acest sens este chiar piaţă “Pucheni” din zona Ferentari”, au mai transmis reprezentanţii transportatorilor.

Peste 80 de tone de legume şi fructe provenite din China, Polonia, Serbia, Ungaria, Spania şi Grecia au fost distruse în cadrul Operaţiunii „Demetra”, a anunţat, duminică,  ANSVSA, care precizează că au fost verificate 430 de maşini şi trei depozite, fiind aplicate 31 de sancţiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a transmis, sâmbătă, referindu-se la controalele vizând comerţul cu fructe şi legume de import, că susţine demersul, dar avertizează că sute de tiruri cu zeci de mii de tone de marfă perisabilă sunt blocate în întreaga ţară, fiind sigilate de inspectorii ANAF, care nu fac faţă volumului de muncă.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a transmis, miercuri, „un ultim avertisment” către Autoritatea Sanitar-Veterinară, Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămi, spunând că, dacă cei de la aceste instituţii nu sunt în stare să analizeze fiecare fruct sau legumă care intră în România, ca să nu mai intre produse nesănătoase în ţară, atunci să plece acasă. Dragnea a susţinut că „roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşii proaste şi nesănătoase”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.