ONU: Ofensiva Turciei în Siria va produce alți 400 000 de refugiați 1
Ultima Ora Externe

ONU: Ofensiva Turciei în Siria va produce alți 400 000 de refugiați

Ofensiva turcă împotriva poziţiilor kurde din nord-estul Siriei a constrâns deja circa 130.000 de persoane să fugă din casele lor, a anunţat ONU, apreciind că numărul acestora ar putea ajunge la 400.000, ararată romanialibera.ro.

Ofensiva turcă împotriva poziţiilor kurde din nord-estul Siriei a constrâns deja circa 130.000 de persoane să fugă din casele lor, a anunţat ONU, apreciind că numărul acestora ar putea ajunge la 400.000.

„Avem în vedere un scenariu prin care până la 400.000 de persoane ar putea pleca din zonele afectate şi care ar putea avea nevoie de ajutor şi protecţie”, a precizat pentru AFP, Jens Laerke, un purtător de cuvânt al Biroului de Coordonare a Afacerilor Umanitare (Ocha).

Naţiunile Unite au anunţat, vineri, că aproximativ 100.000 de persoane au fost constrânse să plece din căminele lor începând de miercuri, când s-a declanşat ofensiva turcă în Siria.

Cifrele exacte nu pot fi încă determinate, a precizat OCHA, care a subliniat că se teme pentru riscurile la care sunt supuse „persoane vulnerabile, precum femei sau copii”.

Naţiunile Unite sunt preocupate şi de siguranţa a 113 membri ai personalului său şi a altor membri din organisme de ajutor internaţional prezente în zonă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.