Șeful DSU, Raed Arafat, explică cum s-a ajuns la Tregedia de la Crevedia
Șeful DSU, Raed Arafat, explică cum s-a ajuns la Tregedia de la Crevedia
Ultima Ora

Oficial. Plângere penală pe numele lui Arafat. Șeful SMURD face Pușcărie

Grupul civic Reset a depus vineri o plângere penală împotriva lui Raed Arafat și a  șefilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pe care îi acuză că au tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenției de la incendiul din clubul Colectiv, potrivit unui anunț pe Facebook al organizației.

”În urma dezvăluirilor de ieri în care am aflat cu stupoare că șefii IGSU a tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva conducerii IGSU:

?Raed Arafat?Orlando Șchiopu?Mihai Guță

pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus.

Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim”, spun cei de la Reset.

Oficial. Plângere penală pe numele lui Arafat. Șeful SMURD face Pușcărie 3

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.