Kovesi nu iartă. Dragnea este vizat din nou
Kovesi nu iartă. Dragnea este vizat din nou
Justiție Ultima Ora

OFICIAL! Laura Codruța Kovesi intră în forță în corupți! Parchetul European își începe activitatea

 Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, îşi începe anchetele marţi,1 iunie, cu câteva luni întârziere dar la timp pentru a supraveghea cheltuirea miliardelor de euro din planul de relansare care urmează să fie distribuite.

Această instanţă supranaţională va avea drept sarcină anchetarea şi urmărirea în justiţie a autorilor de infracţiuni care aduc atingere bugetului UE.

O putere inedită, de care nu dispunea Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF).Parchetul European va investiga şi urmări penal frauda în materie de TVA dacă implică cel puţin două state membre şi sume de cel puţin 10 milioane de euro, corupţia sau deturnarea de fonduri care afectează interesele financiare ale UE şi spălarea de bani.

Numai în ceea priveşte frauda transfrontalieră cu TVA, UE estimează prejudiciul la 30 până la 60 de miliarde de euro pe an. Pentru celelalte infracţiuni, estimările sunt de circa 500 de milioane de euro pe an.Parchetul European ar urma să lucreze, potrivit estimărilor, circa 3.000 de dosare pe an.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.