Începe înscrierea în învăţământul primar
Începe înscrierea în învăţământul primar
Social Ultima Ora

OFICIAL! Cum se vor redeschide școlile de luni! Ce condiții trebuie să respecte elevii și profesorii

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţei au finalizat, joi seară, ordinul comun care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor începând de luni.

Concret, accesul şi fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea în instituţia de învăţământ de către persoane desemnate de către conducerea unităţii de învăţământ.

„Este recomandată intrarea prin mai multe căi de acces pentru a reduce fluxul de elevi. În cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instituţia de învăţământ este esenţială.

Căile de acces (de tip poartă sau uşă) vor fi menţinute deschise în timpul primirii elevilor pentru a limita punctele de contact.

După dezinfecţia mâinilor, elevii vor fi îndrumaţi direct în sălile de clasă”, precizează ordinul.

Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unităţii de învăţământ (părinţi, alţi însoţitori etc.) va fi interzis în afara cazurilor excepţionale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ.

Totodată, părinţii/însoţitorii copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi dizabilităţi vor avea acces în unitatea de învăţământ cu respectarea normelor de protecţie sanitară necesare.

VEZI AICI DOCUMENTUL INTEGRAL

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.