De ce aveau românii desene animate pe avioanele de vânătoare în Al Doilea Război Mondial
Paradă a celor mai cunoscute personaje din desene animate în Brăila
Ultima Ora Social

Paradă a celor mai cunoscute personaje din desene animate în Brăila

O paradă a celor mai cunoscute personaje din desene animate şi poveşti este programată pe străzile Brăilei cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „Cărăbuş”, eveniment care se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilelor Brăilei.

Potrivit informaţiilor furnizate, miercuri, de organizatori, la această ediţie, programată în perioada 11-15 august, şi-au anunţat participarea opt teatre profesioniste, trupe cu tradiţie din ţară şi de peste hotare, care vor prezenta spectacole în mai multe zone ale oraşului.

Pe lângă spectacolele de teatru, organizatorii au pregătit şi Parada Costumelor şi a Personajelor din desene animate şi poveşti, care este programată pe 11 august, pe traseul Piaţa Independenţei – Calea Călăraşilor – Bariera Călăraşilor – Şcoala nr.3 – Intrare Parc Monument – Rondou Monument.

Vor fi prezente trupa Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, cea a Teatrului de Păpuşi „Gulliver” Galaţi, a Teatrului „Anton Pann” Rm. Vâlcea, a Teatrului de Păpuşi „Vasilache” Botoşani, a Ateneului din Iaşi, a Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B.P.Haşdeu” Cahul – Republica Moldova, a Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă” din Chişinău şi a Teatrului de Păpuşi Brăila.

Alături de aceste trupe vor mai susţine spectacole pentru copii şi alte instituţii teatrale, organizaţii şi fundaţii culturale, majoritatea spectacolelor urmând să se desfăşoare în aer liber.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „Cărăbuş” este organizat de Teatrul de Păpuşi Brăila în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.