Ziua mondială pentru combaterea deșertificării. ”Să creștem viitorul împreună”
Ultima Ora Social

O pădure din România, pusă la vânzare pe un site din China

O pădure din județul Vrancea a fost scoasă la vânzare pe un site de comerț electronic din China. Pădurea este deținută de o societatea comercială din Cluj-Napoca, iar oferta a fost depusă recent pe cel mai mare portal de tranzacții online din lume, prețul fiind de peste 366.000 de dolari.

Proprietarul pădurii din localitatea Ploscuțeni, județul Vrancea, vrea să vândă o suprafață de 142 de hectare pe care se găsesc diferiți arbori, cei mai mulți fiind goruni, tei, nuci, frasini și stejari.

Vânzătorul susține că aproximativ 90% din suprafață este împădurită și că pădurea are 80 de ani. Pentru proprietatea scoasă la vânzare pe cel mai mare portal de tranzacții online din lume, Alibaba, care funcționează în China.

Cel care a postat anunțul solicită 366.234 de dolari.

Conform datelor deținute de autoritățile locale, pădurea este vândută de o societate comercială cu sediul în Cluj-Napoca, reprezentată de un avocat francez.

Anul trecut, în luna noiembrie, societatea a informat Primăria din localitatea vrânceană că vrea să vândă pădurea. Deoarece nu a fost primit nici un răspuns, anunțul a fost retras, iar ulterior a apărut pe portalul chinezesc de comerț electronic.

Surse locale au transmis corespondentului MEDIAFAX că pădurea a fost cumpărată de societatea clujeană în anul 2007, de la doi cetățeni români, descendenți ai boierului Frâncu.

Potrivit localnicilor, prețul solicitat pe site-ul Alibaba este mare, în condițiile în care pădurea nu are 80 de ani, așa cum scrie în anunț, și este defrișată, din cauzahoților de lemn.

Aceleași surse spun că în zonă hectarul de pădure se vinde cu cel mult 20.000 de lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.