Bebeluș de 5 luni, rănit într-un accident
Bebeluș de 5 luni, rănit într-un accident
Social Ultima Ora

O fetiţă de două luni, diagnosticată cu COVID-19, a murit la spital

Un bebeluş de două luni şi trei săptămâni, diagnosticat cu COVID-19, dar care avea şi alte comorbidităţi a decedat pe Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, fetiţa, care s-a născut cu malformaţii congenitale de cord, a fost transferată de la Spitalul Municipal Dorohoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu insuficienţă respiratorie acută, iar după testare a fost declarată pozitivă la COVID-19.

„Pacientul de două luni, cu malformaţii congenitale de cord, se transferă de la Dorohoi la Botoşani, cu insuficienţă respiratorie acută. A fost testat, a ieşit pozitiv.

A făcut multiple stopuri cardio-respiratorii resuscitate de colegii de pe terapie intensivă şi ieri (n.r.- marţi) a decedat”, a afirmat Adăscăliţei.

Ea susţine că virusul SARS-CoV-2 a fost determinant în ceea ce priveşte decesul fetiţei, având în vedere celelalte afecţiuni ale acesteia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.