MINUNE în Turcia. O femeie şi un copil scoşi în viaţă de sub dărâmături
MINUNE în Turcia. O femeie şi un copil scoşi în viaţă de sub dărâmături
Externe Social Ultima Ora

VIDEO. MINUNE în Turcia. O femeie şi un copil scoşi în viaţă de sub dărâmături, duminică, de o echipă din El Salvador, după 6 zile

O femeie şi un copil au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături duminică, la şase zile după cutremurul din Turcia, de o echipă de salvadorieni la Sehit Aileleri (sud), a anunţat preşedintele salvadorian, Nayib Bukele.

„Echipa de salvatori din El Salvador, cu sprijinul colegilor turci, tocmai au reuşit salvarea a doi supravieţuitori, o femeie şi un copil, după mai bine de 150 de ore petrecute sub dărâmături”, a scris preşedintele Bukele pe Twitter.

Este vorba despre Melih Efe Ozcan, un copil de aproximativ 5 ani, şi Deniz Dal, o femeie de aproximativ 30 de ani, care au fost internaţi în spital, a adãugat el.

Preşedintele a ataşat mesajului sãu o scurtã înregistrare video în care se poate vedea un copil nemişcat scos de sub dãrâmãturi de salvatorii salvadorieni şi aşezat pe o targã, în timp ce se aud strigãte şi plânsete ale persoanelor aflate la faţa locului.

Apoi se poate vedea momentul în care o femeie, care reuşeşte sã-şi mişte braţele, este scoasã la rândul sãu înainte sã i se fixeze un guler ortopedic şi sã fie întinsã pe o targã.

Salvarea a avut loc duminicã dimineaţã sub dãrâmãturile clãdirii Ebrar Sitesi Hazal Apartmani din Sehit Aileleri, comuna Kahramanmaras, în sudul Turciei, potrivit preşedinţiei salvadoriene.

„Autoritãţile au fãcut cunoscut cã minorul prezenta semne de hipotermie”, potrivit sursei.

El Salvador a trimis miercuri în Turcia o echipã de salvare alcãtuitã din 100 de membri în Turcia, dintre care 58 de specialişti în cãutare şi salvare, 42 de pompieri şi medici şi mai mulţi câini.

Citește și: Peste 33.000 e morți în Turcia și Siria

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.