NUCLEARA! TUDOREL TOADER ESTE ÎN STARE DE ȘOC. ORBAN ÎI DĂ LOVITURA DE GRAȚIE!
NUCLEARA! TUDOREL TOADER ESTE ÎN STARE DE ȘOC. ORBAN ÎI DĂ LOVITURA DE GRAȚIE!
Ultima Ora #CURTEA CONSTITUTIONALA #DNA #TUDOREL TOADER #VALER DORNEANU Breaking News Justiție orban

NUCLEARA! TUDOREL TOADER ESTE ÎN STARE DE ȘOC. ORBAN ÎI DĂ LOVITURA DE GRAȚIE!

Ministerul Justiției propune Guvernului Orban eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția. Instituția argumentează prin implicațiile deciziei CEDO în cazul Laurei Codruța Kovesi „privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept”.

Reamintim că fosta șefă a DNA a fost revocată din funcție la propunerea ministrului de atunci al Justiției Tudorel Toader, actual rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Ministerul Justiției a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va înainta premierului propunerea ca Guvernul să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința lui Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Ministerul spune că a luat această decizie „ca urmare a implicațiilor deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept”.

Mandatul lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției.Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.