Atenționare din sănătate. Un nou virus a pus stăpânire de România. Provoacă hepatită
Ultima Ora Externe

NOU VIRUS se răspândește cu repeziciune în lume. Peste 8 milioane de oameni afectați

NOU VIRUS se răspândește cu repeziciune în lume. Peste 8 milioane de oameni afectați

Autoritățile sunt în alertă după ce un nou virus provenit de la ”gândacii care sărută” se răspândește cu repeziciune în Statele Unite ale Americii și în lume.

”Gândacii care sărută” sunt cunoscuți științific sub denumirea de Triatomine și au îmbolnăvit peste 300 000 de oameni în Statele Unite, potrivit unui nou raport al Asociației Americane pentru prevenirea Bolilor de Inimă.

Specialiștii ne avertizează că mușcătura acestuia ar putea să omoare un om, deși nu pare o insectă periculoasă. Prin mușcătură, acesta transmite un parazit extrem de periculos, denumit Trypanosoma, parazit care duce la boala mortală Changas, potrivit ziarului Eskape.

La nivel global se înregistrează un număr de peste 8 milioane de oameni afectați. Boală Chagas poate provocă probleme cardiace grave și poate avea chiar un sfârșit fatal.

NOU VIRUS se răspândește cu repeziciune în lume. Peste 8 milioane de oameni afectați 1

Simptomele încep după două luni după ce corpul a luat contact cu „sărutul” gândacului. Acestea includ dureri de cap, febră, dureri musculare, glande limfatice mărite și dificultăți în respirație. După cum se poate vedea, simptomele bolii Chagas sunt similare cu cele ale gripei, deci este greu să recunoașteți cauza reală. Simptomele continuă cu umflături pe pleoape sau leziuni la nivelul pielii.

Deși acești gândaci se găsesc în special în America Centrală și de Sud, boala chagas devine tot mai populară și se răspândește rapid către alte state precum Canada, Europa, Australa și Japonia, iar alte specii de Triatomine se găsesc peste tot în lume.

Specialiștii recomandă tuturor oamenilor care vor fi înțepați de o astfel de insectă să respecte următoarele:

 – acoperiți fiecare spărtura din ușă, geamuri și din pereții din casă;

 – evitați bălțile;

 – puneți luminile din curte departe de casă; 

– păstrați curățenia în casă;

– dacă observați prezența acestor gândaci, sunați imediat la Institutul Național de Sănătate Publică din România.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.