Newsbucuresti.ro:Prefectul Capitalei despe aglomerările din magazine: Vom cere date de la retaileri pentru a vedea comportamentul clienților 3
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro:Prefectul Capitalei despe aglomerările din magazine: Vom cere date de la retaileri pentru a vedea comportamentul clienților

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus duminică dimineață că vor fi cerute datele cu privire la comportamentul clienților după ce magazinele au început să se închidă la ora 18:00, acolo unde incidența cazurilor este ridicată. „Am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”, a spus el,citat de newsbucuresti.ro.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Newsbucuresti.ro:Prefectul Capitalei despe aglomerările din magazine: Vom cere date de la retaileri pentru a vedea comportamentul clienților 4

„În unele locuri s-au produs aglomerări”

Prefectul Capitalei a spus că „am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”.

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a completat el, precizând că astfel de restricții cu privire la program ar putea fi extinse și către micii comercianți.

„Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a subliniat acesta.

În ceea ce privește cozile de la benzinării, după ora 18:00, Stoica a spus că a văzut imaginile: „Comportamentul acelor clienți era destul de responsabil. A fost un fenomen care s-a petrecut vineri seară”.

În ceea ce privește Paștele, el a spus că „nu vor fi impuse noi reguli”. „Sunt cele în vigoare. Există un platou, previzionăm că nu mai crește”.

Prefectul a mai spus că nu există ceva concret cu privire la organizarea de evenimente de test cu public mare în București, fiind doar „o variantă de lucru”.

Totodată, Alin Stoica a spus că nu știe dacă vor fi organizate centre de vaccinare non stop în București, dar că se lucrează la noi centre și extinderea capacității de vaccinare, inclusiv prin medicii de familie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.