Newsbucuresti.ro: Țara din UE care oferă bani pentru a o vizita. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească turiștii. FOTO 3
Externe Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Țara din UE care oferă bani pentru a o vizita. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească turiștii. FOTO

Țările din Uniunea Europeană,UE, înceacă din răsputeri să-și salveze turismul afectat puternic pentru al doilea an consecutiv de pandemie,notează newsbucuresti.ro.

Este și cazul Maltei care anuntat că va oferi bani, în forma unor reduceri la hoteluri, pentru cei care petrec cel puțin trei zile pe insulă.

Astfel, Malta speră să atragă mai mulți turiști, după ce în 2020 practic industria ospitlității s-a prăbușit. Conform datelor statistice numărul turiștilor care au vizitat Malta a scăzut cu peste 80% față de 2019.

Newsbucuresti.ro: Țara din UE care oferă bani pentru a o vizita. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească turiștii. FOTO 4

Conform noului proiect de relansare a turismului, cei care rezervă cazare la un hotel de trei stele vor primi 100 de euro, cei care optează pentru patru stele – 150 de euro, iar cei care se vor caza la cinci stele – 200 de euro, notează ziare.com.

În jur de 35.000 de vizitatori sunt așteptați să beneficieze de această facilitate propusă de guvernul maltez pentru a resuscita sectorul turistic.

Autoritățile din Malta au anunțat totodată că țara are cea mai mare rată de vaccinare din Uniunea Europeană, după ce a administrat cel puțin o doză la 42% dintre adulți.

Deocamdată persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele portocalii, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.