Newsbucuresti.ro: Comisia Europeană a adoptat proiectul care propune scădere drastică a emisiilor până în 2030 1
Externe Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Comisia Europeană a adoptat proiectul care propune scădere drastică a emisiilor până în 2030

Comisia Europeană a adopotat miercuri un pachet de propuneri pentru transformarea economiei și a societății UE în vederea atingerii obiectivelor ambițioase în materie de climă, scrie newsbucuresti.ro.

Conform comunicatului de presă, „realizarea acestor reduceri ale emisiilor în următorul deceniu este esențială pentru ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 și pentru a transpune în realitate angajamentele Pactului verde european”.

„Economia bazată pe combustibilii fosili și-a atins limitele. Dorim să lăsăm generațiilor următoare o planetă sănătoasă, locuri de muncă de calitate și o creștere economică care nu este în detrimentul naturii”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene

Acest set de propuneri prevede:  „aplicarea sistemului de comercializare a certificatelor de emisii în noi sectoare și înăsprirea sistemului existent al UE de comercializare a certificatelor de emisii; utilizarea sporită a surselor regenerabile de energie; asigurarea unei mai mari eficiențe energetice; implementarea mai rapidă a modurilor de transport cu emisii scăzute și a infrastructurii și a combustibililor de care depind aceste moduri de transport; alinierea politicilor fiscale la obiectivele Pactului verde european; măsuri menite să împiedice relocarea emisiilor de dioxid de carbon și instrumente pentru conservarea și consolidarea absorbanților noștri naturali de carbon”, conform comunicatului.

„Acesta este un deceniu hotărâtor în lupta împotriva crizei climatice și a biodiversității. Uniunea Europeană și-a fixat obiective ambițioase și astăzi prezentăm modul în care le putem îndeplini.”, a declarat Frans Timmermans, vicepreședintele executiv pentru Pactul verde european.

„Pentru a avea parte de un viitor verde și sănătos pentru toți, fiecare sector și fiecare stat membru va trebui să facă eforturi considerabile”, a continuat acesta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.