Primăria Sectorului 4 vine în sprijinul cetățenilor. Aplicație mobilă pentru sesizări
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: CERT-RO avertizează împotriva unei noi înșelătorii pe Instagram: Atenție la mesaje și comentarii! FOTO

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează în legătură cu mesajele sau comentariile primite pe Instagram și spun că acestea pot ascunde o tentativă de phishing, scrie newsbucuresti.ro.

Într-o postare pe pagina de Facebook a CERT-RO, specialiștii în securitate cibernetică îndeamnă utilizatorii să nu transmită date personale, financiare sau de autentificare.

„Atenţie la mesajele sau comentariile primite pe Instagram. În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi controlate de atacatori şi au scopul de a vă determina să le transmiteţi (involuntar) date personale, date financiare sau de autentificare.

Newsbucuresti.ro: CERT-RO avertizează împotriva unei noi înșelătorii pe Instagram: Atenție la mesaje și comentarii! FOTO 3

În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram şi ameninţă cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link. Deşi pe această reţea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc şi indicaţii despre cum pot totuşi accesa acel URL. Este evident o tentativă de #phishing”, explică experţii CERT-RO.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.