Newsbucuresti.ro: Acuzații GRAVE la adresa conducerii Aeroporturi București(CNAB): Angajații amenințați cu restructurarea dacă nu renunță la drepturile lor! DOCUMENTE! 7
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Acuzații GRAVE la adresa conducerii Aeroporturi București(CNAB): Angajații amenințați cu restructurarea dacă nu renunță la drepturile lor! DOCUMENTE!

În această perioadă, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti(CNAB), prin Consiliul de Administrație(CA), a început o serie de presiuni la adresa angajaților companiei, culminând cu forțarea acestora să semneze acte adiționale la Contractul Individual de Muncă(CIM) pentru a renunta la drepturile lor in anul 2021, iar daca nu semneaza sunt amenintati cu somaj tehnic si restructurare (a se vedea HC nr.8/20.04.2021),scrie newsbucuresti.ro.

Newsbucuresti.ro: Acuzații GRAVE la adresa conducerii Aeroporturi București(CNAB): Angajații amenințați cu restructurarea dacă nu renunță la drepturile lor! DOCUMENTE! 8

Conform unor informații venite din zona angajaților CNAB, din cauza faptului că nu au bugetat toate drepturile salariale prevazute in Contractul Colectiv de Muncă(CCM) si CIM-urile angajatilor, CA forteaza acum angajatii sa semneze acte aditionale la CIM.

  • Conform documentelor de mai jos se observă foarte clar că, CA prin mandatul dat Directorului General, ,,mimeaza” negocierea cu sindicatele din aeroport.

Intelegand nevoia de finanare si de lichiditati a companiei, salariatii CNAB, au mandatat sindicatele sa negocieze cu Directorul General amanarea la plata a unor drepturi salariale, nu pana la sfarsitul anului 2021, chiar pana la 31.12.2022 si au solicitat ca in aceasta perioada sa nu se ia alte masuri imptriva salariatilor.

Oferta salariaților a fost respinsa pentru ca in fapt, Consiliul de Administrație a CN Aeroporturi București, prin nebugetarea drepturilor salariale, a incalcat flagrant CCM si CIM urile angajatior, dorindu-se somaj si restructurare.

Newsbucuresti.ro: Acuzații GRAVE la adresa conducerii Aeroporturi București(CNAB): Angajații amenințați cu restructurarea dacă nu renunță la drepturile lor! DOCUMENTE! 9

Paradoxal – aceste impuneri de reducere a personalului din aeroport vin in contextul in care traficul este in crestere, iar compania face în continuare investiţii.

Consiliu de Administratie si Directorul General ai Companiei Aeroporturi Bucuresti atenteaza la siguranta pasagerilor prin masurile dispuse in HC nr. 8/20.04.2021, mai spun persoane din zona aeroporturilor Otopeni și Băneasa.

Conform surselor și a documentelor, lipsa de personal va duce la imposibilitatea asigurării in mod eficient a asigurării condițiilor de trafic și de siguranță a pasagerilor.

Newsbucuresti.ro: Acuzații GRAVE la adresa conducerii Aeroporturi București(CNAB): Angajații amenințați cu restructurarea dacă nu renunță la drepturile lor! DOCUMENTE! 10

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.