NewsBucurești: Primăria Sectorului 5 acuză administrația Florea că a dat un tun de 1 milion de euro prin societatea Economat 3
Social Ultima Ora

NewsBucurești: Primăria Sectorului 5 acuză administrația Florea că a dat un tun de 1 milion de euro prin societatea Economat

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi Directorul Direcţiei Corpul de Control al Primarului, Bogdan Dragomirescu, s-au deplasat luni la Piaţa Rahova, unde, într-un spaţiu ce aparţine Administraţiei Pieţelor Sector 5, s-au descoperit un număr de peste 600 de cântare comerciale folosite în pieţele agroalimentare.

Achiziţia cântarelor a fost făcută în septembrie 2020 de către Economat Sector 5 SRL şi au fost vândute de către Grivin House SRL.

Contractul a fost înregistrat la registratura Economat Sector 5 SRL cu nr.1203/04.09.2020. Preţul contractului este de 3.725.400 lei la care se adaugă TVA, respectiv 5.322 lei fără TVA/bucată, suma finală de plată cu TVA fiind de 4.433.226 lei.

Aceste bunuri au fost puse la dispoziţia Administraţiei Pieţelor Sector 5 de către Economat Sector 5 SRL cu titlu gratuit în baza unui proces-verbal de predare-primire, proces-verbal care nu este luat la cunoştinţă de nicio persoană din cadrul Administraţiei Pieţelor Sector 5.

Faţă de aceste aspecte, au fost solicitate note explicative de la persoanele responsabile din cadrul Administraţiei Pieţelor Sector 5, rezultând următoarele:

1. Nu se menţionează natura juridică a transferului bunurilor din cadrul Economat Sector 5 SRL către Administraţia Pieţelor Sector 5 – dacă acestea sunt proprietatea Administraţiei Pieţelor Sector 5 sau sunt date spre folosinţă;

2. Nu se menţionează valoarea bunurilor în scopul evaluării şi înregistrării în contabilitatea Administraţiei Pieţelor Sector 5;

3. Evaluarea acestor bunuri se face fie pe baza raportului întocmit de o comisie de specialitate, fie prin evaluarea evaluatorului autorizat;

4. De asemenea, conform unei notei explicative, a reieşit faptul că aceste procese-verbale pentru cântarele electronice au fost întocmite retroactiv fără a fi înregistrate în cadrul Administraţiei Pieţelor Sector 5;

5. Iniţial, a fost vorba de un număr de 500 de cântare achiziţionate, dar din dispoziţia directorului general al Administraţiei Pieţelor Sector 5 la momentul respectiv, au fost descărcate un număr de 700 de bucăţi, acestea fiind aduse în tranşe. Astfel s-a constatat faptul că sunt 18 paleţi cu 38 de cântare şi un palet cu 16 cântare, dintre care 485 sunt albe şi 215 negre, fiind aduse în 5 tranşe a câte 4 paleţi/ tranşă.

Direcţia Corpul de Control al Primarului va face o solicitare către organele competente în cursul zilei de mâine, pentru a cerceta atât modalitate de achiziţie a acestor cântare, cât şi felul în care acestea au ajuns în „custodia” Administraţiei Pieţelor Sector 5, suma pentru un astfel de cântar fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât valoarea de piaţă din momentul de faţă.

În momentul de faţă, Direcţia Corpul de Control al Primarului consideră că Administraţia Pieţelor Sector 5 nu poate recunoaşte factura şi notificarea transmisă de către Economat Sector 5 SRL în ceea ce priveşte plata sumei de 4.503.419 lei, sumă restantă datorată pentru furnizarea acestor cântare, întrucât nu există o relaţie contractuală între cele două entităţi.

„Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale, fosta administraţie a mai dat un tun de aproape 1 milion de euro. Aproximativ 700 de cântare cumpărate de Economat Sector 5 SRL. Asta în condiţiile în care cântarele valorau aproximativ 100.000 de euro.

Achiziţia a fost făcută prin încredinţare directă, iar costul unui cântar pe piaţă este de aproximativ 500 de lei în momentul de faţă.

Mă întreb oare pentru ce au fost folosiţi aceşti bani, acest milion de euro, bani ce aparţin locuitorilor din Sectorul 5?!

Oare nu cumva pentru finanţarea campaniei electorale a fostului primar? Nu mai vorbim despre faptul că în Piaţa Rahova există doar 450 de tarabe. Pentru ce aveau nevoie de 700 de cântare?

O achiziţie demnă de Florea şi acoliţii săi. Lipsă de respect şi bătaie de joc la adresa cetăţenilor Sectorului 5”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

NewsBucurești: Primăria Sectorului 5 acuză administrația Florea că a dat un tun de 1 milion de euro prin societatea Economat 4

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.