Începe anul școlar 2023-2024
Începe anul școlar 2023-2024
Ultima Ora Social

Ecaterina Andronescu a umilit elevii cu deficiențe de auz

Deputatat PNL, Adriana Săftoiu, a izbucnit când a aflat că elevii cu deficiențe de auz au primit aceleași subiecte ca ceilalți elevi. Deputatul susține că este nedrept ca aceștia să rezolve subiecte neadaptate cu realitatea.

„Drama elevilor surzi continuă în aceeași notă de indiferență și nesimțire din partea Ministerului Educației. Încă un an în care subiectele pentru ei nu sunt adaptate la realitatea lor. Anul acesta, li s-a cerut să redacteze (la fel ca elevilor auzitori) un text despre… cum se pregătește «un discurs» ținând cont și de «experiența personală». Câți elevi surzi crede doamna ministru că au ținut un discurs, ca să-şi poată folosi «experiența personală»”, a povestit Săftoiu pe Facebook.

Deputata a adăugat că mulți dintre ei sunt capabili să promoveze examenul de BAC, dacă subiectele ar ține cont de faptul că învață și gândesc în limbajul semnelor române, „cu totul altceva decât limba română”.

Cerința subiectului sună astfel: „Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iaşi de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.