Naval Group anunță o cifră de afaceri record în anul 2018
Naval Group s-a asociat cu Șantierul Naval Constanța. Vor dota armata română
Ultima Ora Social

Naval Group anunță o cifră de afaceri record în anul 2018

Naval Group, cel mai mare constructor de nave militare din Europa, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro și a raportat vânzări în creștere cu 13% față de 2017, se arată într-un comunicat al companiei. Naval Group și-a îmbunătățit semnificativ profitabilitatea, înregistrând un profit net de peste 178 milioane de euro, o creștere de aproape 85 de milioane euro față de 2017, se anunță site-ul romania2019.ro

Potrivit lui Hervé Guillou, CEO of Naval Group, rezultatele excepționale ale constructorului francez se datorează proiectelor de succes în care a fost implicată compania, precum modernizarea portavionului Marinei Franceze, Charles de Gaulle, lansarea primului submarian al Marinei Braziliene și lansarea la apă a primei corvete de tip Gowind®, livrată Egiptului și construită în șantierul naval din Alexandria.

Dezvoltarea internațională a companiei este extrem de importantă, a adăugat Hervé Guillou, și a menționat, în acest sens, programul de parteneriat strategic pentru dezvoltarea a 12 submarine pentru Marina Australiană, semnat pe 11 februarie de către Naval Group și Guvernul de la Canberra.

Fiabilitatea excepțională a navelor produse de Naval Group și perspectivele de dezvoltare pe termen lung au fost un factor-cheie în decizia autorităților din Australia  de a selecta compania franceză pentru construcția de submarine în cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari.

Australia a cautat nu doar un constructor de nave, ci un partener pe termen lung, care să fie alături de Marina Australiană în următorii 50 de ani. Astfel, acest acord va face posibil ca Naval Group să transfere „know-how” și „know-why” Australiei, pentru ca aceasta să devină o națiune cu capabilităţi superioare de luptă submarină.

De asemenea, grație experienței unice și celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, Naval Group a fost selectată să construiască submarine și de alte state cu forțe navale importante, precum Brazilia și India.

În România, gigantul francez Naval Group este asociat cu Șantierul Naval Constanța (SNC) în cadrul programului de cooperare industrială care vizeaza construcția celor patru corvete scoase la licitație de Ministerul Apărării Naționale pentru dotarea Forțelor Navale Române. Naval Group are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea a 10 corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Naval Group este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație, complet echipate cu sisteme de luptă antiaeriană, anti-navă sau anti-submarin.

De peste 400 de ani, Naval Group este partenerul de încredere și principalul furnizor al Marinei Franceze.

Cu cea mai importantă forță navală europeană în cadrul NATO, Franța are la temelia apărării sale descurajarea nucleară. Submarinele nucleare franceze purtătoare de rachete balistice, care asigură forța nucleară strategică desfasurată în ocean, sunt construite de Naval Group.

Aflându-se în centrul sistemului permanent de descurajare al Franței, Naval Group este partenerul principal al Marinei Franceze pentru cel puțin alți 70 de ani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.