Naomi Osaka a câștigat trofeul turneului de la Beijing 1
Ultima Ora Sport

Naomi Osaka a câștigat trofeul turneului de la Beijing

Tenismena nipona Naomi Osaka, cap de serie 4, a câștigat duminică turneul WTA de la Beijing (China), dotat cu premii de 8.285.274 dolari, după ce a învins în finală pe liderul mondial WTA, australianca Ashleigh Barty, în trei seturi, cu scorul de: 3-6, 6-3, 6-2. În schimb, Simona Halep va începe săptămâna pe locul 6 în clasamentul WTA, poziție asigurată prin victoria din semifinalele turneului de la Beijing a australiancei Ashleigh Barty, împotriva batavei Kiki Bertens (locul 8, WTA), singura care ar fi putut să o depășească pe sportiva noastră în clasament, dacă ar fi câștigat turneul.

Osaka a egalat situaţia la meciurile directe cu Barty (2-2) şi a câştigat al cincilea ei titlu WTA din carieră şi primul la Beijing. Ea s-a mai impus în acest an la Australian Open şi Osaka.

Finala dintre jucătoarele care s-au succedat la șefia clasamentului WTA în a doua jumătate a anului a fost una deosebită. Serviciul a fost la parametri ridicați în cazul ambelor jucătoare, câte un break fiind suficient în primele două seturi, scrie gsp.ro

Decisivul a fost dominat de niponă. Aceasta a redus erorile, a fost ajutată de un procentaj de 71% al primului serviciu, și a tranșat partida după o oră și 51 de minute.

Barty s-a impus clar în prima manșă, după doar 34 de minute, la capătul unui tenis precis, puternic, sportiva de la Antipozi trimițând de multe ori pe linia de pe fundul terenului, spre exasperarea lui Osaka, care nu părea în apele ei la debutul partidei.

Osaka și-a mai revenit în setul secund, pe care l-a adjudecat simetric, cu același scor, 6-3, după alte 38 de minute. Barty nu a mai avut forță să se bată de la egal la egal cu Naomi în manșa decisivă, aceasta venind după un meci de circa 2 ore și jumătate în semifinale, cu Kiki Bertens, câștigat cu 7-6 în decisiv.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.