Lovitură în PNL. Primarul din Piatra Neamț, condamnat la 3 ani de închisoare
Ultima oră. Fost deputat, condamnat la 8 ani de închisoare
Ultima Ora Social

Un afacerist cunoscut, condamnat la închisoare, refuză să vină în țară. Nu are încredere în justiția lui Tudorel

Condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa şi Mamaia, afaceristul Dragoş Săvulescu a avut o primă reacţie în care arată că nu recunoaşte sentinţa primită şi justiţia din România şi nu se va preda autorităţilor pentru executarea pedepsei.

Într-un amplu material pe blogul său, Dragoş Săvulescu respinge toate acuzaţiile pentru care a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi susţine că sistemul de justiţie din România e corupt şi drept urmare nu îl recunoaşte şi se va adresa CEDO.

„Am ales sa nu ma predau autoritatilor romane pentru a-mi ispasi o pedeapsa nedreapta si nemeritata data de niste judecatori corupti de sistemul din care fac parte, fara constiinta si plini de ura la adresa unor oameni nevinovati!!  NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTITIE  CORUPT DIN ROMANIA!!! Am decis sa lupt pana la capat  pentru a-mi demonstra nevinovatia si pentru a-i demasca pe oamenii servili unui sistem de justitie bolnav din Romania!”, scrie Săvulescu pe blog. (Precizările integrale ale lui Săvulescu pot fi citite AICI)

Dragoş Săvulescu a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul retrocedărilor ilegale. În acelaşi dosar fostul primar de Constanţa, Radu Mazăre, a primit 9 ani, iar Cristi Borcea şi Nicuşor Constantinescu câte 5 ani.

Reamintim că jurnalista Sorina Matei a realizat o amplă anchetă în care arată cum băiatul crescut în Rahova, asociat al „Grupului de la Monaco” a ajuns în doar 5 ani în topul celor mai bogaţi milionari din România cu afaceri în domeniul imobiliar, în fotbal şi venituri obţinute din drepturi litigioase.

În urma îmbogăţirii, Dragoş Săvulescu a părăsit România pentru Statele Unite unde s-a specializat pe un domeniu cu tot diferit. Din 2016, după ce a întâlnit-o pe soţia sa i în Los Angeles, California, viaţa afaceristului român samsar de terenuri în România, asociat al grupării Monaco, a devenit, aşa cum şi mărturiseşte, “un film”: călătorii numai cu avioane private sau elicoptere, diamante, maşini de lux cadou, petreceri de Oscar şi sejururi scumpe peste tot în lume.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.