Muzeul Național Cotroceni deschis de 1 mai
Ultima Ora Social

Muzeul Național Cotroceni deschis de 1 mai

De 1 mai, Muzeul Național Cotroceni își așteaptă vizitatorii.

Publicul este invitat să descopere saloanele oficiale, apartamentele familiei regale sau expoziția permanentă “Biserica Mănăstirii Cotroceni, istorie, spiritualitate şi artă”, aflată în Pivnița Mare a caselor domnești ale mănăstirii din secolul al XVII-lea, ce prezintă o parte a patrimoniului recuperat aparținând Bisericii Cotroceni, ctitorie a domnitorului Șerban Cantacuzino. De asemenea, va avea ocazia să admire exponatele din cadrul “Salonului Artelor Decorative”, expoziție temporară curatoriată de Cosmin Năsui și Georgiana Cozma, ce oferă o perspectivă asupra artelor decorative din România.

Vizitatorii pot opta pentru un tur complet care oferă acces la încăperile și expozițiile mai sus menționate, pentru un tur clasic care cuprinde doar saloanele oficiale și apartamentele familiei regale sau pentru turul expozițional care permite vizitarea expoziției temporare “Salonul Artelor Decorative” și a expoziției permanente “Biserica Mănăstirii Cotroceni, istorie, spiritualitate şi artă”.

Programul de vizitare va fi de la ora 9:30 până la ora 16:00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Programările pentru constituirea grupurilor însoţite de ghizi se pot face telefonic, sunând la numărul de telefon 021-317.31.07 şi online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro.

Pentru accesul în cadrul muzeului este necesară prezentarea unui act de identitate în original.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.