7 morţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est
7 morţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est
Externe Social Ultima Ora

VIDEO. Cel puțin 7 morți în urma unui dublu atac armat în SUA. Suspectul a fost arestat

Un nou atac armat a avut loc în SUA, în apropiere de San Francisco.

Dublul atac armat s-a soldat cu cel puțin 7 morți, relatează agerpres.ro, citând presa locală.

„Suspectul a fost arestat. Nu mai există niciun pericol pentru populaţie în acest moment”, a scris pe Twitter biroul şerifului din comitatul San Mateo, care include oraşul Half Moon Bay unde au avut loc tragediile.

O conferinţă de presă anunţată pentru prima dată pentru orele 02.00 GMT deocamdată nu a avut loc.Biroul şerifului a scris anterior că agenţii săi au intervenit după „un atac armat care a făcut mai multe victime”.

Ambele atacuri armate au avut loc în ferme apropiate una de cealaltă, au precizat posturile locale afiliate la ABC şi NBC.Potrivit ABC, o a opta victimă este grav rănită.Victimele sunt muncitori agricoli chinezi, potrivit unui ales local citat de NBC.

Arestarea suspectului, numit de posturile locale ABC şi NBC drept Zhao Chunli, 67 de ani, a fost filmată de ambele canale.

Un asiatic, îmbrăcat într-o vestă gri cu mâneci roşii şi o şapcă gri deschis, este întins la pământ şi încătuşat, apoi percheziţionat, înainte de a fi escortat de mai mulţi poliţişti.

Potrivit NBC, bărbatul a fost reperat în vehiculul său în parcarea secţiei de poliţie din Half Moon Bay, iar în maşina lui a fost găsită o armă.

Un nou atac armat în SUA. Suspectul a fost arestat
Un nou atac armat în SUA. Suspectul a fost arestat

Această nouă masacru are loc la mai puţin de 48 de ore după ce un trăgător de origine asiatică a ucis 11 persoane într-o sală de dans de lângă Los Angeles, ceea ce guvernatorul Californiei Gavin Newsom a deplâns din nou.

„Mă aflu la spital pentru a mă întâlni cu victimele unei atac armat în masă când sunt chemat deoparte pentru a mi se raporta un alt atac armat. De data aceasta la Half Moon Bay. Tragedie după tragedie”, a scris democratul pe Twitter.

Joe Biden a fost, de asemenea, informat, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, pe Twitter. Preşedintele american „a cerut forţelor de ordine federale să ofere toată asistenţa necesară autorităţilor locale”, a precizat ea.

 

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.