MODIFICĂRI la taxa pașapoartelor. Unde se va putea plăti de anul viitor 1
pasaport
Ultima Ora Social

MODIFICĂRI la taxa pașapoartelor. Unde se va putea plăti de anul viitor

MODIFICĂRI la taxa pașapoartelor. Unde se va putea plăti de anul viitor

Locuitorii din București și județul Ilfov vor putea plăti, începând de anul viitor, taxa pentru obținerea pașaportului la cele șase automate de plăți ale CEC Bank din mall-urile Plaza România și Parklake. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Trezoreria Statului, instituție aflată în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, va închide cele două puncte de lucru din Parklake și Plaza România.

Astfel, începând cu 3 ianuarie, cetățenii din regiunea București-Ilfov vor plăti taxa pentru pașaport la cele șase automate de plăți ale CEC Bank care vor fi amplasate în cele două mall-uri, acolo unde se află sediile Serviciilor de Pașapoarte București și Ilfov.

Cetățenii au mai multe posibilități pentru achitarea taxei pentru obținerea pașaportului, pe lângă automatele CEC Bank din Plaza România și Parklake: prin mandat poștal la orice Oficiu Poștal, online, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de fiecare Prefectură, de la oricare bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament bancar, în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului și la casieriile Instituţiilor Prefectului.

MAI recomandă cetățenilor să se programeze online pentru obținerea pașaportului, pentru a nu mai aștepta la ghișeu. Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, eliberarea pașapoartelor se face numai în două puncte: în mallul ParkLake din Sectorul 3 şi în Plaza România din Sectorul 6.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.