Cântărețul Mircea Rusu intră la PUȘCĂRIE
Cântărețul Mircea Rusu intră la PUȘCĂRIE
Justiție Ultima Ora

FOTO-VIDEO. BOMBĂ. Cântărețul Mircea Rusu intră la PUȘCĂRIE. Fostul primar va sta 3 ani după gratii

Fostul primar al comunei Band, artistul Mircea Rus, recunoscut ca artist drept Mircea Rusu Band, a fost încarcerat pentru a ispăşi o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, după ce a suferit a doua condamnare într-un dosar penal.

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Mircea Rusu, artist cunoscut mai ales pentru melodiile ‘Omul bun și pomul copt’ și ‘ Iarba verde de acasă’, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidarea bugetului primăriei, conform agerpres.ro.

Potrivit portalului instanţei, întrucât artistul a mai suferit o condamnare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse.

În acest sens, instanţa a decis că „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”.

Hotărârea este definitivă.

Instanța a mai decis că fostul primar şi cei doi foşti casieri trebuie să restituie primăriei sumele delapidate, cu plata penalităţilor prevăzute de Codul de procedură fiscală.

„Obligă pe inculpatul Gârbu Petru să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.197 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală.

Obligă pe inculpatul Bodor Zoltan să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 53.400 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală.

Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, se arată în dispozitivul hotărârii Curţii de Apel Târgu Mureş.

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

Cum a fost depistată delapidarea din comuna Band

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

Actualul primar din comuna Band, Mircea Radu, nu a dorit să comenteze cu privire la încarcerarea predecesorului său, Mircea Rus, însă a declarat presei, luni, că după câştigarea alegerilor locale a găsit în bugetul comunei suma de 2.000 lei, o serie de lucrări începute şi abandonate, una dintre acestea, cu o valoare foarte mare, fiind achitată unei firme care a declarat la scurt timp insolvenţa.

Mircea Radu speră ca măcar o parte din sumele considerate de instanţă ca fiind delapidate să fie recuperate.

Mircea Rusu, pe numele său real Mircea Rus, a avut trei mandate la șefia comunei Band din județul Mureș.

Folkistul celebru pentru celebra melodie „Omul bun și pomul copt”, care a făcut furori în anii ’90, este tatăl interpretului Florian Rus, care s-a remarcat pe scena muzicii românesști cu pieste „Străzile din București”.

La mijlocul anilor 90, artistul atinsese un record absolut, acela de a vinde peste un milion de discuri. ‘Asemenea vânzare de discuri e imposibilă. Rămân pentru totdeauna ataşat de românii care-au făcut posibil un asemenea record. Pe-atunci încă mai era un strop de normalitate pe piaţa muzicală. Ce s-a-ntâmplat între timp, e foarte simplu de-nţeles. E foarte greu sa repeţi o asemenea ispravă. Cred însă c-am reuşit cu două cântece – ‘Iarba verde de acasă’ şi ‘Verde-nrourat‘, declara artistul la acea vreme

Dacă fiul cel mare a preferat să facă politică, mezinul s-a orientat spre muzică. Practic, ambii copii i-ai călcat pe urme. Florian Rus are 31 de ani și a participat la emisiunea Vocea României’, de unde a fost cooptat la Casa de producție muzicală DeMoga Music, aparținând lui Marius Moga.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.