Ministrul justiției Tudorel Toader un atac la adresa Procurorului General Augustin Lazăr
Ministrul justiției Tudorel Toader un atac la adresa Procurorului General Augustin Lazăr
Ultima Ora Justiție

Ministrul justiției a făcut anunțul. Laura Codruța Kovesi e direct vizată

Ministrul justiției a făcut anunțul. Laura Codruța Kovesi e direct vizată

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că, în această lună, va prezenta în Parlament un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public.

În momentul în care a fost numit ministrul Justiţiei a constatat că de 10 ani nu s-a făcut un control de fond la DNA, nu s-a făcut un control de fond la Ministerul Public.

„Astfel, îmi îndeplinesc obligaţia din Legea privind organizarea judiciară , care spune că în februarie în fiecare an trebuie să primesc un raport de la Ministerul Public, să mă duc în plenul Parlamentului să-l prezint parlamentarilor şi românilor” a precizat Toader, adăugând că este vorba despre cele trei componente ale Ministerului Public – DNA, DIICOT şi structurile din teritoriu – fiind vorba despre activităţile desfăşurate de către cei 2650 de procurori din România.

El a invocat articolul 79 şi din Legea privind organizarea judiciară, care prevede: „Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie elaborează anual un raport privind activitatea desfăşurată, pe care îl prezintă Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiţiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

Despre DNA, el a spus că este o structură specializată a Ministerului Public. Cu privire la eficienţa instituţiei, Tudorel Toader a răspuns: „În parte da, în parte nu”.

„Unde vedeţi achitări, unde vedeţi că se începe urmărirea penală faţă de unul şi după aia un an, doi ani, 7 nu se face nimic, în partea în care vedeţi condamnări şi suntem obligaţi de la CEDO şi plătim de aici.Părţile bune nu le justifică pe cele rele”, a conchis ministrul.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii