Ministrul educației anunță când începe testarea elevilor în școli 3
Social Ultima Ora

Ministrul educației anunță când începe testarea elevilor în școli

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că la sfârşitul săptămânii trecute s-au semnat contractele subsecvente pentru aceste teste.

“S-au semnat vineri contractele subsecvente după ce la începutul săptămânii trecute s-au semnat acordurile cadru din cele trei loturi.

Contractele subsecvente sunt semnate. Cei care au câştigat licitaţia au la dispoziţie între 1 şi 5 zile pentru a depune scrisorile de garanţie bancară.

Nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile. Dacă depun, spre exemplu, mâine, poimâine contractul începe să se execute.

Termenul de livrare pentru lotul 1 este între 1 şi 5 zile. Deci le putem miercuri, le putem avea joi, vineri, le putem avea săptămâna viitoare luni”, a precizat ministrul Educaţiei, la digi24.ro.

Ministrul educației anunță când începe testarea elevilor în școli 4

Acesta se gândește la o diferențiere între copiii de grădiniță, eventual și cei din învățământul primar care să se testeze „într-un alt regim, diferit față de elevii de liceu, capabili să-și autoadministreze mai ușor testele. Am mizat foarte mult și pe înțelegerea colegilor cadre didactice și sunt convins că marea majoritate înțeleg să sprijine”.

Cîmpeanu spune că acolo unde este asistență sanitară mai devreme de o oră nu se poate testa o clasă întreagă, ceea ce înseamnă 50 de ore pe zi în școlile în care sunt 50 de clase.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.