Vești bune pentru cadrele didactice
Vești bune pentru cadrele didactice
Social Ultima Ora

Ministerul Educației Naționale ANUNȚĂ noi schimbări pentru profesori. Ce îi așteaptă pe aceștia

Ministerul Educației Naționale ANUNȚĂ noi schimbări pentru profesori. Ce îi așteaptă pe aceștia

Ministerul Educației Naționale a anunțat un proiect de lege pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condițiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupațională de funcții bugetare „Învățământ”.

Ce se schimbă, practic? Termenul în care trebuiau să se ia măsuri tehnice și organizatorice de la constatarea prin buletinele de determinare a condițiilor de muncă, precum și de termenele periodice de măsurare a acestora: de la 6 luni acestea vor crește la 36 de luni.

Va prezentăm mai jos propunerea legislativă suspusă dezbaterii publice.
HOTĂRÂRE
pentru modificarea și completarea art. 7 alin. (1) și (2) din Anexă la Hotărârea de Guvern Nr. 34/2018 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condițiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupațională de funcții bugetare „Învățământ”
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată și al art. 23 din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice,
Guvernul României adopta prezența hotărâre
Articol unic – Art. 7 alin. (1) și (2) din Anexă la Hotărârea de Guvern Nr. 34/2018 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condițiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupațională de funcții bugetare „Învățământ”

publicată în Monitorul Oficial al României nr. 25/2018, se modifică și se completează după cum urmează:
„Art. 7. (1) Unitățile și instituțiile din sistemul de învățământ sunt obligate să adopte măsuri tehnice și organizatorice care să conducă la desfășurarea activităților în condiții de muncă
optime, în termen de cel mult 36 luni de la constatarea prin buletine de determinare a condițiilor de muncă.
(2) Unitățile/instituțiile din sistemul de învățământ efectuează periodic măsurători la locurile de muncă în timpul desfășurării activităților. Aceste perioade nu pot fi mai mari de 36 luni.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.