GREVA MINERILOR poate aduce o criză fără precedent. ”Lipsa investițiilor urcă prețul energiei”
Ultima Ora Social

Minerii NEMULȚUMIȚI de Guvernul Dăncilă. Ce MĂSURI cer

Minerii NEMULȚUMIȚI de Guvernul Dăncilă. Ce MĂSURI cer

Ministerul Energiei și conducerea Complexului Energetic Oltenia ar fi ajuns, luni, la un acord de principiu privind majorarea unor salarii.

  • Context: Complexul Energetic Oltenia se confruntă în aceste zile cu o grevă a minerilor care a dus la sistarea activităţii în toate carierele de lignit. Minerii cer creşterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat, plata zilelor de sâmbătă şi duminică lucrate cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanţă. Greva este ilegală în acest moment, a declarat, luni, Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Cele trei măsuri agreate sunt:

1. Acordarea de vouchere de vacanță pentru angajații CEO începând cu 1 mai 2019

2. Creșterea cu 12% a salariilor personalului din sectoarele de productie

3. Analiza reducerii unor cheltuieli, altele decât cele salariale, pentru noi creșteri ale veniturilor angajaților CEO.

„Cele trei măsuri vor fi cuprinse într-un document încheiat între parti, urmând ca după ce negocierile vor fi demarate legal să se concretizeze în beneficii pentru salariații CEO ca anexă la contractual colectiv de muncă”, potrivit unui anunț al Ministerului Energiei.

În același timp, surse implicate în procesul de negociere au spus ȘTIRIPESURSE.RO că negocierile continuă și că sindicatele nu ar vrea să semneze protocolul propus de Guvern. Sindicatele urmează să prezinte documentul minerilor, urmând ca aceștia să decidă dacă continuă greva sau opresc protestul.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii