Milenialii - o iniţiativă dedicată unei generaţii întregi
Ultima Ora Social

Milenialii – o iniţiativă dedicată unei generaţii întregi

Milenialii – o iniţiativă dedicată unei generaţii întregi

„Milenialii” a pornit de la o serie de vloguri realizate de gram din dorința de a descoperi cum se raportează generaţia de acum la viitor, dincolo de ochii online-ului. Vlogul acestuia adună laolaltă perspectivele mai multor tineri cu privire la generația din care ei înșiși fac parte. În urma primului vlog a reieșit că tinerii resimt lipsa unor modele relevante, că ei nu se mai regăsesc pe scena societății și se retrag tot mai mult în umbra telefonului mobil, unde construiesc un întreg univers. Ce se întâmplă, însă, în offline, acolo unde se așteaptă dinamism, activitate și implicare? Ei bine, din acest punct a luat naștere „Milenialii”, care își propune să aducă în lumina reflectoarelor potențialul pe care îl au tinerii pentru a crea lucruri.

Necesitatea unei schimbări se resimte peste tot în România și nu de puține ori se aud voci care aclamă energic trezirea la viață a tinerei generații, atât de conectată azi la Social Media și digital. Pe cât de conectată, pe atât de dornică să inițieze inovații utile pentru societate, pentru viitor, cu alte cuvinte dornică să construiască de azi proiecte care să crească și să se dezvolte. Pentru că iniţiativa se poate antrena, “Milenialii” îşi propune să creeze o echipă de iniţiatori, care să propună idei, să formeze echipe şi să lucreze la lucrurile care schimbă puţin câte puţin. O echipă cu tineri care cred în puterea vocii lor și nu le este teamă să îndrăznească. O iniţiativă formată dintr-un vlog, o reţea de iniţiatori şi o platformă online ce reunește poveștile tinerilor români care au adus impact în diferite domenii și care reprezintă, prin inițiativele lor, modele demne de urmat pentru comunitate și pentru alte grupuri de tineri, ambasadori ai generaţiei din care fac parte.

“Pentru ca schimbarea să aibă loc, inițiativa trebuie să existe. Și cum tinerii nu se regăsesc în modelele promovate în online și presă, e bine ca, din când în când, să arătăm că în România există persoane cu inițiativă și care lucrează la dezvoltarea unei societăți care să merite această generație. Pentru că, da, inițiativă este cuvântul cheie pentru progres. Inițiativa face diferența în societate și pune lucrurile în mișcare” este mesajul pe care îl transmite gram, ca sumar al ideii de la care a pornit totul și ca îndemn pentru toți tinerii interesați să investească în ei și în viitorul lor.

Alături de echipa pe care a format-o, acesta își dorește ca proiectul „Milenialii” să fie doar începutul unui lung parcurs despre inovație și implicare civică, ce va fi dezvoltat în continuare prin noi idei.
Articolele ce conțin îndemnuri ale tinerilor se regăsesc pe site-ul proiectului www.milenialii.ro, iar informații despre acțiunile viitoare sunt oferite pe pagina de Facebook gram sau pe profilul de Instagram gram.

E timpul să crezi în generaţia ta!
Să-i fii tu vocea.

Echipa Milenialii: Editori: Isabela Neague, Valentina Lupu, Raluca Gheorghe, Anamaria Holotă, Georgiana Nuţu, Roxana Pop, Laura Ionaşcu, Larisa Bălan şi Diana Bărbuţă Gava. Filmmaker: Ionuţ Gighileanu. Iniţiator: gram.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.