Ultimele vești despre starea de sănătate a lui Mihai Șora. ”Decizia o vom lua împreună cu familia”
Ultima oră. Reacția lui Mihai Șora la auzul stenogramelor Alexandrei de la 112
Ultima Ora Social

Mihai Șora recuperare lentă după operație

Mihai Șora recuperare lentă după operație

Starea filosofului Mihai Șora este stabilă, nu au apărut complicații, dar recuperarea este lentă, a declarat, purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Silvius Negoiță.

Mihai Șora a fost operat la Spitalul Elias, joi după-amiază, pentru pietre la colecist. Starea post-operatorie a fost bună de la început, dar medicii au fost rezervați în ceea ce privește evoluția post-operatorie din cauza vârstei înaintate a pacientului și de aceea a fost continuu monitorizat.

Dar starea de sănătate lui Mihai Șora este stabilă, mănâncă alimente ușoare, de regulă mai mult lichide. ”Nu au apărut complicații, dar, recuperarea este lentă la cei aproape 102 ani”, a mai spus doctorul Negoiță.

Totodată pacientul se mișcă ușor prin salon, a stat pe fotoliu, iar lângă el este continuu soția. ”Și doamna și-ar dori să-și  ia soțul acasă cât mai repede, dar trebuie să accepte că recuperarea se face mai lent”, a adăugat medicul Silvius Negoiță.

”Doctorii au făcut un adevărat miracol şi le suntem profund recunoscători. Acum l-au dezintubat. Aşteptăm să se trezească. În momentul de faţă este încă la terapie intensivă”, spunea  soția filosofului, după operație.

Considerat seniorul filosofiei românești contemporane, Mihai Șora este unul dintre cei mai înseninați gânditori români, comparabil cu Constantin Noica. A tradus din Jean-Jacques Rousseau „Visările unui hoinar singuratic” şi din Jean Paul Sartre „Cu uşile închise”. În decembrie 1989, Mihai Șora a fost membru fondator al Grupului de Dialog Social. Mai apoi, în 1990, Șora a fost ministru al Învăţământului, în primul guvern condus de Petre Roman din care a demisionat în urma primei mineria.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.