Medicul Irinel Popescu trimis în judecată pentru MITĂ! Directorul Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic de la Institutului Fundeni, a promis 100.000 de euro, procurorilor să-l lase în pace 1
Justiție Ultima Ora

Medicul Irinel Popescu trimis în judecată pentru MITĂ! Directorul Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic de la Institutului Fundeni, a promis 100.000 de euro, procurorilor să-l lase în pace

Directorul Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic de la Institutului Fundeni, Irinel Popescu, a fost trimis în judecată, miercuri, de DNA pentru dare de mită.

Profesorul ar fi promis 100.000 de euro procurorilor DNA care-l urmăreau în alte dosare, pentru ca aceştia să ridice sechestrele şi să dispună soluţii de netrimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, miercuri, că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

– POPESCU IRINEL, director al Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic ”Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită,

– persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

 ”În intervalul decembrie 2017 – februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, învestite cu instrumentarea şi soluţionarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat. Inculpatul ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani menţionată mai sus, pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce priveşte aplicarea unor măsuri asigurătorii) şi în final soluţii de netrimitere în judecată”, a transmis DNA.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.