Simona Halep și Leylah Fernandez, eliminate în primul tur al probei de dublu de la Toronto
Simona Halep și Leylah Fernandez, eliminate în primul tur al probei de dublu de la Toronto
Ultima Ora Sport

Meci greu pentru Simona Halep. A câștigat primul set din optimile de finală de la Wimbeldon

Simona Halep a câştigat primul set din optimile de finală de la Wimbledon, împotriva americancei de 15 ani Cori Gauff. După un set intens disputat, Halep s-a impus cu 6 la 3.

Simona Halep are șansa să atingă sferturile de finală ale Marelui Șlem de la Wimbledon. Meciul cu Cori Gauff se dispută pe Terenul 1 de la All England Club, iar sportiva noastră pornește cu prima șansă. Totuși, adversara de 15 ani din SUA a reușit să treacă de câteva sportive de top în Anglia.

Cu o diferenţă de vârstă de 12 ani între ele, partida mută din nou presiunea pe umerii româncei, aşa cum afirma apăsat, încă de vineri seară, expertul Eurosport Mats Wilander. Jucătoarea cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea WTA din septembrie 2016 până în prezent, Simona Halep are de gestionat o situaţie destul de similară cu cea din sferturile Roland Garros 2019, cu diferenţa că Gauff este chiar mai crudă, mai surprinzătoare, mai imprevizibilă şi mai înverşunată decât Amanda Anisimova.

„Credeţi-mă, suntem aici, în turneu, şi singurul lucru pe care nu vreau ca ea să îl conştientizeze este cât de mare este. Nu trebuie să îşi dea seama unde este, cât de mare a ajuns. A venit aici şi nu o ştia nimeni, iar acum este peste tot, în presă, la televizor. A jucat în urmă cu trei săptămâni, la Roland Garros. Nu vă daţi seama cât a progresat de atunci. În doar trei săptămâni. Este la alt nivel. Mai are loc să progreseze atât de mult”, declară Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, dar şi mentorul tinerei Gauff.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.