Mars își intensifică acțiunile pentru combaterea schimbărilor climatice prin inițiativa #PledgeForPlanet 1
Mars își intensifică acțiunile pentru combaterea schimbărilor climatice prin inițiativa #PledgeForPlanet
Ultima Ora Social

Mars își intensifică acțiunile pentru combaterea schimbărilor climatice prin inițiativa #PledgeForPlanet

În cadrul inițiativei #PledgeForPlanet, Mars anunță noi acțiuni pentru eliminarea emisiilor din lanțul său de operațiuni, în conformitate cu Acordul de la Paris, cu scopul de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius.

  • Mars face apel la acțiuni colective, inclusiv prin încurajarea principalilor săi furnizori să își asume obiective de emisii stabilite în urma unor studii științifice
  • Grant F. Reid, CEO-ul Mars, îi îndeamnă pe oameni să își asume „ zi de zi acțiuni simple pentru a ajuta la crearea unui viitor mai bun”
  • Concomitent cu Summit-ul ONU pentru Acțiuni Climatice din cadrul Adunării Generale ONU și cu Săptămâna dedicată Climei de la New York, #PledgeForPlanet debutează printr-un desen mural public al artistului Steven Harrington în Bryant Park, din New York; actrița și cântăreața Victoria Justice vizitează desenul și lansează un apel urgent la acțiune.

Mars a anunțat intensificarea eforturilor sale pentru combaterea schimbărilor climatice prin lansarea inițiativei #PledgeForPlanet. Prin această inițiativă, Mars se angajează să reducă în continuare emisiile de seră (GHG) din operațiunile sale directe, în concordanță cu obiectivul principal al Acordului de la Paris – de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius.

Angajamentul face parte dintr-o serie de acțiuni susținute de Mars – anunțate pentru prima dată acum un deceniu – de a atinge 100% energie regenerabilă în cadrul operațiunilor sale până în 2040. Astăzi, Mars obține mai mult de jumătate din energia electrică folosită din surse regenerabile – 100% în țări precum SUA, Marea Britanie, Mexic și în curând și în Australia. Companiile au un rol important în diminuarea efectelor schimbărilor climatice și, prin inițiativa #PledgeForPlanet, Mars admite că trebuie să avansăm în demersurile noastre rapid pentru a contribui la sănătatea și bunăstarea planetei.

În acest scop, prin această inițiativă, Mars își intensifică acțiunile climatice atât în cadrul afacerii, cât și prin mobilizarea Asociaților, furnizorilor și cetățenilor de pretutindeni să se angajeze să protejeze planeta și să combată cauzele schimbărilor climatice.

Mars le solicită tuturor furnizorilor săi să colaboreze prin stabilirea unor obiective, prin înscrierea la The Climate Group’s RE100 și prin asumarea unui viitor cu energie regenerabilă. Olam, un furnizor Mars de cacao și ulei de palmier certificat, s-a alăturat deja acestei inițiative.

Grant F. Reid, CEO Mars a declarat: “Schimbarea climatică este o amenințare tangibilă și reală pentru societate. De exemplu, în afacerea noastră, micile ferme, care ne furnizează majoritatea ingredientelor crude, riscă să își piardă sursa de venit. Ne preocupă în mod special riscurile legate de reziliența și sustenabilitatea lanțului nostru de aprovizionare, precum și viitorul fermierilor cu care lucrăm. Dar, ca o afacere de familie care gândește în generații și care dorește să aibă un impact pozitiv în lume, responsabilitățile și ambițiile noastre nu prevăd doar atenuarea riscurilor. Suntem gata să facem ceea ce ține de noi pentru binele planetei.”

Noua inițiativă urmărește planul de investiții Mars Sustainable in a Generation Plan de accelerare a progresului împotriva unor amenințări globale, punând accent nu doar pe operațiunile directe, ci și pe lanțul de aprovizionare extins. De asemenea, planul prevede reducea emisiile GHG totale cu 27% până în 2025 și cu 67% până în 2050.

Grant F.Reid a adăugat: “Ca afacere, ne-am setat planuri ambițioase pentru a livra obiectivele de sustenabilitate schimbând modul de operare. Suntem, de asemenea, inspirați de mișcarea de acțiune a tinerilor care cer acțiuni climatice și de rolul fiecăruia, ca indivizi, de a schimba ceva. Prin inițiativa noastră #PledgeForPlanet propunem acțiuni simple, zilnice, pe care oricine le poate adopta pentru a crea un viitor mai bun.”

Noua inițiativă subliniază responsabilitatea comună a companiilor, guvernelor și a cetățenilor de a adopta acțiuni pentru schimbarea climatică.

Actrița și cântăreața Victoria Justice, care a susținut o reprezentație la Acțiunea Morală din cadrul Climate Justice Rally, în parteneriat cu Fundația ONU, a marcat deschiderea #PledgeForPlanet luându-si propriul angajament pentru planetă și semnând, de asemenea, un desen mural public finanțat de Mars.

Aceasta a declarat “Schimbarea climatică este cea mai mare provocare a generației noastre, însă acțiuni simple pot avea un impact semnificativ. De aceea, ma alătur demersului Mars, luându-mi angajamentul pentru planetă și folosindu-mi vocea pentru a determina oamenii să facă la fel. Putem avea un rol activ în protejarea planetei și generațiilor de mâine. “

Desenul mural, gândit de artistul de renume Steven Harrington, ilustrează cum va arăta lumea dacă vom adopta acțiuni urgente pentru a menține încălzirea globală la sub 1,5 grade Celsius.  Va fi expus pe perioada Săptămânii Climei în inima New York-ului, în parcul Bryant, iar apoi va fi mutat în Times Square.

Harrington, care a avut o serie de proiecte artistice a căror scop a fost de a aduce în discuție și de a inspira acțiuni climatice, a declarat “Este ușor să te simți copleșit sau neajutorat când te gândești la schimbarea climatică, dar nu trebuie să fie așa. Dacă ne angajăm cu toții în acțiuni de protejare a mediului – mai mici sau mai mari – împreună putem avea un impact enorm. Prin muralul  #PledgeForPlanet vreau să ajut, să atrag și să inspir oamenii să se gândească la schimbarea climatică, să aibă încredere în planetă și îți unească forțele în acțiuni comune. ”

  • Inspirată de campania Națiunilor Unite ActNow și de tinerii activiști, inițiativa #PledgeForPlanet încurajează acțiunile individuale de protejare a planetei, pentru pentru a menține planeta sănătoasă și prosperă pentru generațiile viitoare. Campania ActNow încurajează schimbarea comportamentului prin unealta interactivă, botul ActNow, care ajută cetățenii să afle despre acțiunile de zi cu zi prin care pot reduce amprenta de carbon – prin a limita folosirea mașinii, a alege să cumpere produse locale de sezon, prin a face dușuri de 5 minute. Mars a pus la dispoziția Asociaților săi globali botul ActNow, disponibil intern.
  • A fost creată o echipă globală de creatori de conținut și influenceri pentru a face cunoscută inițiativa și pentru a încuraja oamenii din întreaga lume să își asume propriile angajamente pe mars.com/pledgeforplanet, promovându-le apoi online, folosind #PledgeForPlanet.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.