Începe înscrierea în învăţământul primar
Începe înscrierea în învăţământul primar
Social Ultima Ora

Majoritatea elevilor revin de luni în sălile de curs. Ce trebuie să facă părinții. DOCUMENT

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au prezentat duminică seară, cu câteva ore înaintea de începerea semestrului doi, când majoritatea elevilor urmează să fie prezenţi fizic la cursuri, un nou formular de exprimare a consimţământului părinţilor pentru testarea copiilor în cazul în care au simptomatologie specifică COVID-19, precum şi situaţiile exceptate de la purtatea măştii.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a făcut publice şi excepţiile de la purtarea măştii, care, în mod normal ar trebui purtată pe toată durata prezenţei în şcoală.

”Regulile şi excepţiile privind purtarea măştii sunt stabilite de Ministerul Sănătăţii care are ca atribuţie principală elaborarea de politici, strategii şi programe de acţiune în domeniul sănătăţii populaţiei, în Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 din 22 mai 2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Potrivit actului normativ mai sus-menţionat, preluat şi în Hotărârea de Guvern nr.3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei”, menţionează ministerul Educaţiei.

DOCUMENT

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.