Maia Sandu a semnat decretul! Șoc pentru Pavel Abraham! 3
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Maia Sandu a semnat decretul! Șoc pentru Pavel Abraham!

Pavel Abraham a fost retras din funcția de membru al Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO).

Aceasta printr-o decizie semnată la 14 ianuarie de președinta țării Maia Sandu. Iată cine îi va lua locul membrului numit anterior de ex-președintele Igor Dodon, relatează agro.md.

Membrul comisiei de concurs Pavel Abraham, desemnat la 10 decembrie 2020 prin demersul fostului președinte Igor Dodon, a fost retras din componență. Aceasta pentru că ar exista „unele dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia”, precizează pe pagina sa de Facebook, consilieră prezidențială în domeniul justiției Olesea Stamate.

„Ținând cont de importanța reprezentării R. Moldova la CtEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine”, mai spune Stamate.

Maia Sandu a semnat decretul! Șoc pentru Pavel Abraham! 4

Amintim că, 13 pretendenți s-au înscris la concursul pentru funcția de judecător al Republicii Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO). Printre aceștia se numără avocați, reprezentanți ai societății civile, un fost candidat la funcția de procuror general, fostul purtător de cuvânt al Partidului Democrat, dar și fratele fostului șef al PG. Corneliu Gurin.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.