MAI a comandat trei elicoptere Airbus H135 pentru servicii medicale de urgență 1
MAI a comandat trei elicoptere Airbus H135 pentru servicii medicale de urgență
Ultima Ora Social

MAI a comandat trei elicoptere Airbus H135 pentru servicii medicale de urgență

Airbus Helicopters și Ministerul român al Afacerilor Interne au semnat un contract pentru achiziționarea a trei elicoptere H135, precum și servicii de suport asociate pentru operațiuni medicale de urgență și misiuni de căutare și salvare în țară. Contractul a fost semnat după ce, la sfârșitul lunii iulie, a fost încheiat un acord cadru pe o perioadă de patru ani pentru un plan de achiziții de până la 10 elicoptere H135, se transmite într-un comunicat remis newsteam.ro

„În cei 15 ani de operare aeromedicală, practic deja cunoscutele misiuni aeriene SMURD, folosirea H135 și-a dovedit utilitatea, fiind o aeronavă adaptabilă rapid tuturor tipurilor de solicitări apărute. Toate avantajele – în special mentenanța flexibilă, managementul spațiului destinat transportului pasagerilor/pacienților, viteza de deplasare, spațiul mic necesar pentru aterizare, permiterea intervențiilor medicale salvatoare pe timpul zborului, operarea pe timp de zi și de noapte, versatilitatea în intervențiile montane cu ajutorul troliului – sunt factori esențiali în salvarea vieților omenești”, a spus Inspectorul General al Inspectoratului General de Aviație (IGAv), Comandor Dache Paul-Cătălin.

„Airbus este un jucător activ în România de aproape 50 de ani și suntem mândri că Ministerul Afacerilor Interne a ales H135 pentru astfel de misiuni. Ca lider de piață, cu peste 600 de elicoptere în serviciu pentru operațiuni medicale de urgență în întreaga lume, nu am nicio îndoială că va fi o achiție valoroasă pentru țară, menită să salveze vieți”, a declarat Georges Durdilly, șeful Airbus Helicopters în Romania.

Airbus Helicopters a livrat peste 1.300 de elicoptere H135 clienților din întreaga lume, înregistrând mai mult de 400.000 de ore de zbor anual. Domeniul operațional al H135 include misiuni ale forțelor de ordine, servicii medicale de urgență, transport aerian privat și de business, întreținerea parcurile eoliene industriale și instruire militară. Modelul H135 este principala referință în serviciile medicale de urgență, fiind disponibil într-o gamă largă de configurații de interior care maximizează posibilitățile de alegere ale operatorilor, oferind spații ample pentru transportul cu un singur pacient sau cu doi pacienți. Familia H135 are în palmares mai mult de  5 milioane de ore de zbor, fiind în serviciul a peste 300 de clienți din întreaga lume.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.