Atenționare de călătorie în Grecia. Lucrătorii feroviari sunt în grevă
Atenționare de călătorie în Croația. Cod portocaliu de vânt
Ultima Ora Social

MAE – avertizare de călătorie în Grecia. Numeroase linii maritime sunt închise din cauza condițiilor meteo

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi anume vânt puternic, au fost închise mai multe linii maritime.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES de MAE, este vorba despre liniile maritime Pireu – Insulele Ciclade; Rafina – Insulele Ciclade; Rio – Antirio şi Prinou Kavala – Tassos.De asemenea, conform sursei citate, Serviciul Naţional elen de Meteorologie a declarat în continuare „cod roşu” de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt de 9 – 10 Beaufort, căderi locale de grindină pentru data de 6 februarie 2019 pentru următoarele zone: Attica, Peloponez, Evia şi „cod portocaliu” de vreme nefavorabilă pentru Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Tessalia, estul Greciei Centrale şi Insulele Dodecaneze.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României la Salonic: +306906479076, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http:/salonic.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii