MAE, atenţionare de călătorie: Regatul Ţărilor de Jos – proteste ale fermierilor 1
Ultima Ora Externe

MAE, atenţionare de călătorie: Regatul Ţărilor de Jos – proteste ale fermierilor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, pe parcursul săptămânii 14 – 20 octombrie, vor avea loc proteste ale fermierilor olandezi.

Potrivit unui comunicat MAE, transmis de AGERPRES, miercuri şi joi se vor desfăşura acţiuni de anvergură şi în Haga.

Miercuri, protestatarii se vor deplasa din localitatea Bilthoven către Haga (Binnenhof), fiind estimată sosirea protestatarilor în jurul orei 12,00. Joi, protestatarii vor fi în Haga unde se vor deplasa, cu tractoare, la diferite ministere. Cel mai probabil, va fi afectată circulaţia rutieră şi pietonală din capitala olandeză, arată sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet haga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.