Lucian Bute a terminat cu luptele. Se retrage din boxul profesionist
Ultima Ora Sport

Lucian Bute a terminat cu luptele. Se retrage din boxul profesionist

Lucian Bute (39 de ani) se retrage din boxul profesionist. Pugilistul român va anunţa în această săptămână că va agăţa mănuşile în cui, scrie presa din Canada.

Originar din Pechea, Bute nu a mai urcat în ring de mai bine de doi ani, din februarie 2017, de la lupta Eleider Alvarez, când a fost învins prin K.O.

Bute are un record de 32 de victorii, 25 prin K.O, şi cinci înfrângeri în carieră. „Puţin pugilişti ştiu când să se retragă, iar Bute e unul dintre ei. Nu mai are nimic de demonstrat”, este modul cum descriu jurnaliştii din Canada ştirea conform căreia Bute va anunţa că se retrage.

Lucian Bute a fost campion IBF la categoria super mijlocie, între 2007 şi 2012. Acesta şi-a apărta cu succes titlul de nouă ori. Carl Froch a fost cel care i-a luat centura, după o luptă pe care a pierdut-o prin K.O, în Anglia. Pugilistul gălăţean Lucian Bute a fost învins prin KO de către britanicul Carl Froch. Sportivul originar din Pechea nu a reuşit astfel să-şi păstreze centura de campion mondial IBF, la categoria supermijlocie, în 2012. De atunci, românul a încercat să intre înapoi în circuit şi să devină din nou campion.

Bute l-a învins apoi pe Denis Grachev, a pierdut contra lui Jean Pascal, apoi a pierdut iar, cu italianul Andrea Di Luisa. Au urmat trei înfrângeri la rând pentru pugilistul român, cu James DeGale, Badou Jack şi Eleider Alvarez.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.