Schimbări în ceea ce privește accesul la internet. 5 februarie- “Ziua siguranței pe internet”
Ultima Ora Social

LOVITURĂ uriașă pentru mai multe site-uri cunoscute. VOR FI BLOCATE de furnizorii de internet

LOVITURĂ uriașă pentru mai multe site-uri cunoscute. VOR FI BLOCATE de furnizorii de internet

Cei mai mari furnizori de internet din Romania vor fi obligati sa blocheze in tara noastra mai multe site-uri cunoscute pentru faptul ca ajuta utilizatorii lor sa obtina filme, programe, jocuri sau muzica fara niciun cost, conform e-juridic.ro

Opt case internationale de productie cinematografica au obtinut o victorie impotriva pirateriei in prima instanta, hotarandu-se astfel blocarea accesului clientilor marilor furnizori de internet din Romania la mai multe site-uri cunoscute pentru cantitatea de materiale pe care le puneau la dispozitia utilizatorilor fara niciun un cost, astfel ca se pierd foarte multi bani.

Inca nu este cunoscut daca furnizorii de internet vor ataca aceasta decizie. Daca se va ajunge la apel, atunci interzicerea acestor site-uri va mai dura o perioada.

Reclamantii din dosar sunt:

 • TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORPORATION
 • UNIVERSAL CITY STUDIOS PRODUCTIONS LLLP
 • UNIVERSAL CABLE PRODUCTIONS LLC
 • WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC.
 • PARAMOUNT PICTURES CORPORATION
 • COLUMBIA PICTURES INDUSTRIES, INC.
 • SONY PICTURES TELEVISION INC.

 

Paratii din dosar sunt:

 • RCS & RDS S.A.
 • TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS S.A.
 • UPC ROMANIA S.R.L.
 • DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A.
 • AKTA TELECOM S.A.
 • NEXTGEN COMMUNICATION S.R.L
 • Solutia pe scurt: Admite cererea modificata. Constata ca website-urile accesibile in prezent la urmatoarele locatii online: – filmehd, accesibil in prezent la urmatoarea locatie online: www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil in prezent la urmatoarea locatie online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil in prezent la urmatoarea locatie online principala: www.thepiratebay.org; si la urmatoarele locatii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu, incalca drepturile de autor detinute de reclamanti; Dispune blocarea permanenta prin metoda blocarii la nivel DNS a accesului clientilor paratilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile in prezent la locatiile online indicate mai sus. In temeiul art. 406 c.pr.civ, ia act de renuntarea la judecarea cererilor reconventionale formulate de paratii reclamanti TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS S.A., UPC ROMANIA S.R.L., NEXTGEN COMMUNICATION S.R.L. Cu apel in 30 de zile de la comunicare la Curtea de Apel Bucuresti. Apelul se depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntarea hotararii se face prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi 05.11.2018.

  La scurt timp dupa publicarea deciziei instantei, APTI a publicat cateva lamuriri pentru cei care nu inteleg foarte bine dreptul IT. Iata mesajul:
  „Ieri Tribunalul Bucuresti a decis intr-un caz in prima instanta sa ceara catre 6 furnizori de Internet blocarea prin DNS a mai multor site-uri banuite ca ar incalca drepturile de autor a unor producatori de filme.

  Ce este bine sa intelegem:

  1. Nu e prima incercare de blocare a unor site-uri prin DNS, solutia e una singura – invatati sa folositi Internetul liber, in afara cenzurii:
  1.1.1.1 (DNS al CloudFlare) sau 8.8.8.8 si 8.8.4.4. (DNS al Google) sunt aliatii vostri. Sau cautati TOR brower bundle – pt avansati.

  2. Decizia este in prima instanta, doar dupa apel va putea fi executata.

  3. Daca sunteti clienti de Internet ai Vodafone sau Orange sau unul dintre ceilalti 944 de furnizori de Internet nu sunteti afectati.”

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii