Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, 67 de ani, sfințește turnurile
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, 67 de ani, sfințește turnurile
Exclusiv Justiție Ultima Ora

LOVITURĂ! ÎPS Teodosie are din nou probleme cu legea! A fost reclamat din nou! DOCUMENT

Asociaţia VeDem Just anunţă, sâmbătă, că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei.

”Asociația VeDem Just anunță publicul că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei la un post de radio în data de 6 mai 2021.

Aceasta, mai ales că astăzi marcăm Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi stabilită prin Legea nr. 23/2015.

Membrii asociației VeDem Just consideră discriminatorii aceste declarații făcute de un înalt cleric român ortodox și membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și solicită CNCD constatarea comiterii contravenției prevăzute de dispozițiile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată.

Ținând cont de eforturile la nivel național și la nivelul Uniunii Europene, de implementare a strategiilor de promovare a drepturilor și combatere a discriminării de orice natură, considerăm că este foarte important ca declarațiile și informațiile emise de reprezentanții instituțiilor și entităților publice să conțină informații corecte, neutre, de susținere a acestor drepturi, iar comunicările în spațiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel”, anuță Asociația.

DOCUMENT

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.